Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

22 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Noorden nog een onstuimige start.

Een buienlijn trekt vandaag van noord naar zuid over het land. De dag begint in het zuiden dan ook nog zo goed als droog en met af en toe zon. In het noorden is het onstuimig, met buien en nog veel wind. Bij de buien kan ook onweer en hagel voorkomen. Vooral in het Waddengebied en in het noordwestelijk kustgebied staat een soms nog harde tot mogelijk stormachtige westen- tot noordwestenwind, 7-8 Beaufort, en daar komen ook nog zware windstoten voor. In de loop van de ochtend trekken de buien geleidelijk verder naar het midden van het land.

Vanmiddag vallen vooral in het midden en zuiden van het land nog een paar buien, in het noorden wordt het overwegend droog en breekt af en toe de zon door. De westelijke wind neemt af, alleen in het Waddengebied soms nog een windkracht 6, eerst nog even een 7, in de rest van het land nog een windkracht 3 tot 5. Wel blijft de wind bij buien soms nog wat vlagerig. Het wordt 10 graden langs de oostgrens tot 13 graden aan de zuidwestkust.

Vanavond trekt een laatste bui via het zuiden het land uit en vannacht is het zo goed als droog. Vanuit het noorden klaart het wat op en er met nog maar weinig wind koelt het landinwaarts dan af tot een graad of 4. Aan zee is het met gemiddeld 9 graden minder koud.

Het weekend ziet er een stuk rustiger en droger uit. Zaterdag trekken flink wat wolkenvelden over het land, maar het blijft op de meeste plaatsen droog. Vooral in de middag breekt het wolkendek wat open en is er ook ruimte voor de zon. Met een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richtingen komt de middagtemperatuur weer iets hoger uit, tussen 12 en 14 graden. Zondag laat de zon zich in het hele land vaker zien en blijft het ook droog. Net als op zaterdag wordt het 12 tot 14 graden. In de nachten koelt het af tot rond 5 graden.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid weer iets toe, met buien en wat meer wind, maar ook af en toe zon. De maximumtemperaturen komen nog iets hoger uit, met gemiddeld een graad of 16, en ook in de nachten blijven de temperaturen in de dubbele cijfers. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn