Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

02 november 2021 door Jannes Wiersema

Frisse novemberdag.

Het is deze week typisch novemberweer. Vandaag is er veel bewolking en trekken enkele buien over het land. Het wordt niet warmer dan 9 tot 12 graden, maar het waait niet zo hard als afgelopen dagen. Komende nachten kan het licht vriezen en is er kans op mist. Overdag schijnt de zon regelmatig, maar de kustgebieden houden enkele buien.

Vanochtend schijnt in het noordoosten nog even de zon, maar de bewolking neemt toe en vanuit het zuidwesten trekken buien het land binnen. In het binnenland zijn dit enkele lichte buien, maar aan zee kunnen de buien stevig uitpakken met onweer en hagel. Lokaal valt in het uiterste noordwesten ruim 30 mm.

Aan het eind van de middag zou het in het uiterste zuidwesten en zuiden even kunnen opklaren. In het noordoosten blijft het juist tot aan dat moment droog. Met 9 graden nabij het IJsselmeer tot 12 graden in Zeeland is het aan de frisse kant voor begin november. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, windkracht 1 tot 3. Aan zee waait het iets harder uit een westelijke richting.

Vanavond trekken de buien naar het noordoosten weg en klaart het op. Regionaal ontstaan mist en laaghangende bewolking. Aan zee is nog een bui met onweer en hagel mogelijk. In opklaringsgebieden kan de temperatuur zakken tot rond het vriespunt en lokaal wordt het -1 of -2 graden. Aan de grond vriest het op grote schaal. Aan zee is het circa 7 graden.

Morgen start op veel plaatsen met hardnekkig ochtendgrijs. Later in de ochtend breekt de zon door, maar er blijven ook wolkenvelden voorkomen, zeker langs de oostgrens. In de kustgebieden is de hele dag kans op een bui met onweer en hagel. In de rest van het land blijft het droog. Aan zee waait een matige noordwestelijke wind, terwijl er in het binnenland weinig wind staat. Het wordt 8 graden onder de bewolking tot plaatselijk 12 graden op de westelijke stranden.

Donderdag verandert weinig. Na een koude nacht met in het binnenland regionaal vorst en mist, is er overdag een mix van zon en wolkenvelden. Vooral in het oosten is bewolking hardnekkig en daar wordt het hooguit 8 graden. In de kustgebieden wordt het een graad of 12, maar daar is wel kans op enkele stevige buien met onweer en hagel. Aan zee waait een frisse noordelijke bries, in het binnenland is het kalm.

Vrijdag trekken vrij veel wolkenvelden over het land, maar de zon zien we ook af en toe doorbreken. Op een lichte bui na blijft het droog en de temperatuur ligt tussen 9 en 12 graden.

Het weekend verloopt dankzij invloed van een hogedrukgebied rustig. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en lokaal valt wat lichte regen. Overdag wordt het een graad of 12. In de nachten ligt de temperatuur rond 4 graden, maar tijdens opklaringen kan het lokaal afkoelen tot het vriespunt en ontstaat mist. DE nacht naar zondag verloopt een stuk zachter.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn