Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

04 november 2021 door Jannes Wiersema

Enkele buien, in het binnenland eerst mistig.

Het is deze week typisch novemberweer. In de nachten kan het tijdens opklaringen lokaal afkoelen tot richting het vriespunt en is er kans op mist. Overdag schijnt de zon soms, maar vooral de kustgebieden houden kans op enkele buien, soms met onweer. In het weekend neemt de bewolking toe en trekt de wind aan.

Vanmorgen begint de dag fris en, met uitzondering van het westen, op veel plaatsen met mist. De mist lost in de loop van de ochtend op, waarna het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en wolkenvelden en in grofweg de noordelijke provincies en het westen komen buien voor. De buien komen verder landinwaarts dan de afgelopen dagen. Vooral in het oosten is bewolking hardnekkig en kan de mist ook langer aanhouden.

Vanmiddag wordt het in het bewolkte oosten hooguit 7 of 8 graden. In de kustgebieden wordt het een graad of 12, maar daar is nog altijd kans op enkele stevige buien met onweer en hagel, die in het midden en zuiden van het land wat verder het land op komen. Aan zee waait een frisse noordelijke bries, in het binnenland is het kalm.

Vanavond komt er nog altijd van tijd tot tijd een bui voor, eerst vooral in de kustprovincies, maar later ook weer in de rest van het land.

Komende nacht is het droger maar komen aan zee nog altijd enkele buien voor. Tussen de buien door zijn er felle opklaringen. In het binnenland kan het bij langdurige opklaringen afkoelen tot een graad of 2, aan de kust ligt het kwik dan op 8 a 9 graden.

Morgen trekken wolkenvelden over het land, maar zien we de zon ook geregeld doorbreken. Vooral in de noordelijke helft van het land kan uit de bewolking laat in de middag een beetje regen vallen, in de rest van het land is het vaak droog. De temperatuur ligt tussen 9 en 12 graden en er waait een matige westelijke tot noordwestelijke wind.

De temperatuur ligt in het weekend een fractie hoger dan op de vrijdag. Zaterdag verloopt overwegend bewolkt, vooral in het zuiden is nog kans op een glimp van de zon. In de noordelijke helft van het land kan af en toe wat lichte regen vallen. Er staat een stevige wind, aan de kust mogelijk krachtig uit het zuidwesten en het wordt 11 of 12 graden.

Zondag trekt in de (vroege) ochtend een koufront over het land, waardoor er neerslag valt. Achter het koufront kan de zon zich soms even laten zien, maar nog altijd is er kans op een bui. De westelijke tot noordwestelijke wind kan in het Waddengebied tippen aan hard (7 Bft) en het wordt net als zaterdag 11 of 12 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn