Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

13 november 2021 door Jannes Wiersema

Buien, lokaal een klap onweer.

Vanochtend trekt een gebied met buien boven Nederland naar het zuidoosten, om Limburg aan het begin van de middag te verlaten. Tijdens sommige van die buien kan even flink doorplenzen.

Vanmiddag komt nog altijd een losse bui voor, maar laat vooral in het westen en noorden van het land ook de zon zich zien. In het oosten en zuiden lijken wolken in de meerderheid te blijven. De wind waait uit richtingen tussen zuid en noordwest en is boven land overwegend zwak en langs de kust meest matig langs en eerst nog af en toe vrij krachtig. Het is een relatief zachte dag met in het hele land maxima van 12 tot 14 graden.

Vanavond zijn er nog een paar opklaringen. Komende nacht is het opnieuw bewolkt en kan lokaal een beetje regen vallen. Onder de wolken wordt het niet kouder dan ongeveer 8 graden. Verder draait de zwakke wind geleidelijk naar het noordoosten om in het Waddengebied later tot matig, kracht 4 toe te nemen.

Morgen is het op een zeer lokaal buitje in de ochtend na droog. Er is veel bewolking, maar vooral later op de dag komt ook de zon er lokaal nog wel even door, al lijkt het niet veel te zijn. Met een overal naar oost tot noordoost draaiende wind wordt het iets frisser met maximaal een graad of 10.

Maandag en dinsdag daalt het kwik nog iets verder naar maxima van 8 a 9 graden, maar echt koud wordt het niet. Op beide dagen overheerst bewolking, maar lijkt het nagenoeg droog te blijven, al kan soms een spatje (mot)regen voorkomen. Tussendoor schijnt de zon soms even. In de nachten wordt het niet kouder dan 4 of 5 graden. Eerst waait nog een zwakke tot matige oostelijke wind, maar dinsdag draait de wind naar zuidelijke richtingen.

Vanaf woensdag wordt het weer iets zachter. De wind zoekt de zuidwesthoek weer op, trekt wat aan en de temperaturen gaan omhoog naar 11 of 12 graden. Ook de nachten worden weer zachter. In het weerbeeld verandert weinig. Het is vaak aan de bewolkte kant, de zon laat zich maar weinig zien en op soms een klein beetje lichte regen of motregen na overheersen de droge perioden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn