Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

14 november 2021 door Jannes Wiersema

Aanvankelijk bewolkt, vanmiddag ook zon.

In het zuidoosten komt mist voor. Vanochtend is het op een zeer lokaal spatje (mot)regen na droog. Er is wel veel bewolking aanwezig bij een zwakke tot matige oostelijke wind.

Vanmiddag begint nog overwegend bewolkt, maar vooral later in de middag komt ook de zon er op steeds meer plekken nog even door, vooral in het midden en zuiden van het land. De maximumtemperatuur ligt tussen de 9 en 11 graden en boven land neemt de wind in de loop van de middag af. Langs de (noord)kust waait het matig en op de Wadden tipt de wind soms aan vrij krachtig.

Vanavond en in de komende nacht koelt het waar het opklaart goed af tot dichtbij het vriespunt. Lokaal komt het zelfs tot vorst aan de grond. Elders is het een graad of 5. Verder kunnen er nevel en een lokale mistbank voorkomen.

Morgen komt er vrij veel bewolking voor, al kan af en toe de zon ook doorbreken. Het blijft waarschijnlijk overal droog en met een temperatuur van maximaal zo’n 8 graden is het een stuk frisser dan voorgaande dagen. Er staat een zwakke tot matige oostelijke wind. In de nacht naar dinsdag komt lokaal (grond)vorst voor.

Dinsdag is het weerbeeld vergelijkbaar met maandag. Bewolking en soms wat zonneschijn wisselen elkaar af bij droge omstandigheden. Het verschil is dat de temperatuur een graadje lager ligt dan op de maandag en de zwakke wind meer variabel van richting wordt.

Vanaf woensdag wordt het weer iets zachter. De wind zoekt de zuidwesthoek weer op, trekt wat aan en de temperaturen gaan omhoog naar 11 of 12 graden. Ook de nachten worden weer zachter. In het weerbeeld verandert weinig. Het is vaak aan de bewolkte kant, de zon laat zich maar weinig zien en op soms een klein beetje lichte regen of motregen na overheersen de droge perioden.

Richting het weekend wordt het droger door een hogedrukgebied dat vanuit het zuiden dichterbij komt. Daarmee blijft in het noorden wel een kleine kans op neerslag bestaan en staat vooral daar ook nog aardig wat wind. In de rest van het land is de zon vaker te zien. Met maximumtemperaturen in de dubbele cijfers is het dan behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn