Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

15 november 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw grijs en vanmiddag wat (mot)regen.

Vanmorgen is het vrijwel overal bewolkt. Het is overwegend droog, maar lokaal kan een spatje regen vallen. Op sommige plaatsen is het nevelig.

Vanmiddag verandert weinig. Er staat een overwegend zwakke tot aan de kust matige wind uit (noord)oostelijke richting. Het is overwegend bewolkt en soms valt een spatje regen, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. De maximumtemperatuur ligt op 7 a 8 graden.

Vanavond en komende nacht is het aanhoudend bewolkt, ontstaat lokaal wat nevel en blijft het overwegend droog. Door de bewolking koelt het niet zo hard af en wordt het niet kouder dan 3 a 4 graden.

Morgen is het weerbeeld vergelijkbaar met vandaag. Bewolking en heel lokaal wat zonneschijn wisselen elkaar. Nog steeds kan plaatselijk wat regen of motregen vallen, maar de hoeveelheden blijven klein. Het verschil is dat de temperatuur een graadje lager ligt dan op vandaag en de zwakke wind meer variabel van richting wordt. Morgen in de late avond neemt de kans op wat regen toe.

In de nacht naar woensdag valt van tijd tot tijd wat regen. De wind trekt aan naar matig boven land tot (vrij) krachtig langs de kust, op de Wadden mogelijk tippend aan krachtig. Overdag laat de zon zich soms zien en is het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur loopt op naar 11 a 12 graden.

Ook donderdag waait het, vooral in het noorden, stevig. Daar valt van tijd tot tijd wat neerslag, vooral in het midden en zuiden is het droog, en het is overal overwegend bewolkt. De temperatuur ligt rond een graad of 12.

Vrijdag lijkt de dag op de meeste plekken droog te verlopen. De zon laat zich vrijdag voornamelijk in de kustgebieden weer wat vaker zien. Het wordt de zachtste dag van de week met maxima van 12-14 graden.

In het weekend wordt het wisselvalliger, en vooral zondag gaat de temperatuur wat naar beneden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn