Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

17 november 2021 door Jannes Wiersema

Temperaturen verdubbeld.

Na een paar kille, grijze dagen komen de temperaturen vanaf vandaag weer een stuk hoger uit. Vanochtend is het nog fris met een graad of 5 en vooral in de noordelijke helft eerst nog een beetje regen. In de loop van de ochtend trekken de wolken en regen al gauw naar het zuidoosten weg. Daarachter klaart het af en toe op en vooral in de middag breekt op steeds meer plaatsen de zon af en toe weer door. De wind komt inmiddels uit het westen en is op de meeste plaatsen matig van kracht. Zo komen we in een stuk zachtere lucht terecht en stijgen de temperaturen vanmiddag naar 11 a 12 graden.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen. Wel neemt de hoge bewolking wat toe. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het tijdens een wat wegvallende wind tot ongeveer 4 graden afkoelen, in de kustgebieden blijven de temperaturen duidelijk hoger.

Ook morgen waait het, vooral in het noorden, stevig. Daar is het bewolkt en kan een spatje motregen vallen. Vooral in het midden en zuiden is het droog, en in het zuiden komt de zon nog af en toe door de wolken heen. De temperatuur ligt opnieuw rond een graad of 12.

Vrijdag lijkt de dag ook op de meeste plekken droog te verlopen. De zon laat zich vrijdag voornamelijk in de noordelijke kustgebieden weer wat vaker zien. Het wordt de zachtste dag van de week met maxima van 12 tot 14 graden.

In het weekend verandert er eerst nog niet veel. Zaterdag is opnieuw een overwegend bewolkte dag, maar het blijft wel zo goed als droog bij een graad of 12. Zondag trekt opnieuw een front over met overdag een paar buien, maar ook wat ruimte voor de zon. De wind draait dan naar noordwestelijke richting en de temperaturen zakken weer.

Vanaf maandag is het dan weer een paar dagen overwegend droog, redelijk rustig met af en toe zon. Het is niet meer zo zacht, met elke dag een graad of 8. Ook de nachten worden dan weer kouder.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn