Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

18 november 2021 door Jannes Wiersema

Bewolking is terug.

Vanochtend vroeg komen nog wat opklaringen voor. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het tijdens een wat wegvallende wind tot ongeveer 3 graden afkoelen, in de kustgebieden blijven de temperaturen duidelijk hoger.

Vandaag gaat het, vooral in het noorden, weer stevig waaien. Daarbij zijn op veel plaatsen wolkenvelden binnengetrokken. In de ochtend kan vooral in het zuiden de zon af en te nog even schijnen, maar later op de dag wordt de bewolking dikker en is het overal weer grijs. In het noorden is daarbij kans op een beetje motregen, elders lijkt het droog te blijven. De temperatuur ligt opnieuw rond een graad of 12.

Vanavond en de komende nacht blijft het bewolkt met lokaal wat motregen en dalen de temperaturen op veel plaatsen niet beneden 10 graden, alleen in het zuiden van Limburg lijkt het nog wel iets kouder te worden.

Morgen lijkt de dag ook op de meeste plekken bewolkt te verlopen. Opnieuw is de bewolking soms dik genoeg voor wat miezerregen. De zon laat zich ook dan niet zoveel zien, maar de noordelijke kustgebieden kunnen nog wel wat zonneschijn verwachten. Het wordt de zachtste dag van de week met maxima van 12 tot 14 graden.

In het weekend verandert er eerst nog niet veel. Zaterdag is opnieuw een overwegend bewolkte dag, maar het blijft wel zo goed als droog bij een graad of 12. Zondag trekt een front over het land en gaat overal van tijd tot tijd wat regen vallen. De wind draait vervolgens naar noordwestelijke richting en de temperaturen zakken weer.

Vanaf maandag komen we in flink koudere lucht terecht. De wind draait naar het noordoosten. Het is dan overwegend droog, redelijk rustig met vooral op dinsdag flink wat zon. Overdag komen de temperaturen op maandag nog aan een graad of 7, dinsdag wordt het op veel plaatsen niet meer dan 5 graden. Ook de nachten worden dan weer flink kouder; het kan op grote schaal wat gaan vriezen.

In de tweede helft van de week blijft het koud, en daarbij wordt het wisselvalliger. Er zijn voorzichtige signalen voor de eerste winterse neerslag van het seizoen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn