Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

19 november 2021 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkte herfstdag.

Ook vandaag overheerst de bewolking en plaatselijk is het wolkendek net dik genoeg voor een drup motregen. Vooral in de kustregio’s is er soms ook een gaatje voor de zon, met name in het Waddengebied. Er waait een westen- tot zuidwestenwind, aan de kust soms een windkracht 5, en de temperatuur stijgt naar 12 of 13 graden.

Vanavond en vannacht verandert niet veel. De bewolking blijft de overhand houden en vooral in het noorden komen enkele opklaringen voor. Af en toe miezert het wat, maar de meeste plaatsen houden het droog. De zuidwestelijke wind staat door, met in het noordelijk kustgebied af en toe een windkracht 5. Het koelt af naar 8 tot 10 graden.

Ook morgen trekken nog veel wolkenvelden over het land. Als de zon er eventjes doorheen weet te breken, zal dat dit keer vooral in het zuidwesten en zuiden van het land het geval zijn, al is het allemaal minimaal. Soms miezert het een beetje en met een matige tot aan zee soms vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 11 a 12 graden.

In de nacht naar zondag valt op meer plaatsen soms wat lichte regen en tegen de ochtend gaat het op nadering van een storing vanuit het westen geleidelijk regenen.

Zondagochtend trekt deze storing van west naar oost het land over, met enige tijd regen en daarna nog een paar losse buien. In de middag wordt het geleidelijk droger en is er soms ook weer wat ruimte voor de zon. De wind klapt om naar het koudere noorden, waardoor het kwik in de loop van de middag iets zal gaan zakken. De maximumtemperaturen liggen tussen 9 en 11 graden, maar gedurende de middag wordt het dus iets frisser. In de nacht naar maandag koelt het met opklaringen af tot rond het vriespunt, alleen direct aan zee is het nog iets minder koud.

Na het weekend stroomt met een eerst noordoostelijke stroming nog koudere lucht onze omgeving in. Het wordt maandag overdag nog maar 6 graden in Limburg tot nog 10 graden langs de westkust. Wel is er daarbij flink wat ruimte voor de zon en blijft het overal droog.

Ook dinsdag is het nog droog, met geregeld zonneschijn. De wind draait wat meer naar het noordwesten en het wordt wederom 6 tot 10 graden. De dagen daarna wordt het nog iets kouder en volgt ook weer een aantal (mogelijk winters getinte) buien. Ook de nachten worden koud, met vooral landinwaarts steeds temperaturen dichtbij of rond het vriespunt.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn