Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

20 november 2021 door Jannes Wiersema

Vrij zacht, na het weekend kouder.

Er trekken vandaag veel wolkenvelden over het land en heel lokaal is de bewolking net dik genoeg voor een drup regen of motregen. De meeste tijd houden we het echter droog. De zon laat zich heel af en toe zien in het noordelijk kustgebied en in het uiterste zuiden van het land, in de rest van het land verloopt de dag vrijwel zonloos. Er waait een zwakke tot matige zuidwestelijke wind, alleen aan de kust kan de wind soms even vrij krachtig zijn, 5 Beaufort. De middagtemperatuur stijgt naar maximaal 11 of 12 graden.

Vanavond wordt de bewolking dikker en valt op meer plaatsen af en toe wat regen. Ook in de nacht valt soms regen of motregen en de wind draait van zuidwest geleidelijk naar west. Het wordt onder de vele bewolking niet kouder dan 7 tot 10 graden.

Morgenochtend trekt er een storing van west naar oost over het land en dan is het enige tijd regenachtig. In de loop van de middag trekt het front naar Duitsland weg, waarna het vanuit het westen droog begint te worden en de zon nog even goed doorbreekt. Later volgen vanaf de Noordzee nog een paar losse buien, maar tussendoor blijft de zon goed te zien. Het kwik stijgt in de loop van de ochtend al naar 8 tot 11 graden, maar de westelijke wind klapt in de loop van de dag om naar het koudere noordwesten, waarna de temperatuur vanaf de middag alweer iets omlaag gaat. In de nacht naar maandag gaat het landinwaarts licht vriezen.

Na het weekend komt er een hogedrukgebied boven ons land te liggen, waardoor de zon flink de ruimte krijgt. Met een naar noordoost gedraaide wind wordt het ook overdag wel een stuk frisser. Maandag wordt het nog maar 5 graden in Limburg tot plaatselijk 10 graden aan zee. En er volgt een nacht met wederom lichte vorst. Dinsdag en woensdag overdag wordt het mogelijk nog iets kouder dan op maandag. Er is dan nog steeds geregeld ruimte voor de zon, maar er trekken ook weer wat wolkenvelden over het land. Vanaf donderdag neemt de kans op een (mogelijk winters getinte) bui weer toe, met hagel of zelfs een vlok natte sneeuw.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn