Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

30 november 2021 door Jannes Wiersema

Grijs en nat.

Vanochtend vroeg regent het op veel plaatsen en het waait flink. De westenwind is matig tot vrij krachtig (4-5 Bft) boven land en krachtig tot hard (6-7 Bft) langs de kust, mogelijk tippend aan stormachtig (8 Bft) op de Wadden.

In de loop van de ochtend schuift de regenzone wat naar het zuiden. In het noorden wordt het op steeds meer plaatsen droog. Ook in het midden van het land is het in de middag soms even droog, maar in het zuiden blijft het regenachtig. De zon zal er nergens aan te pas komen. Het waait stevig, maar in de loop van de dag neemt de wind wel wat af. Met een maximumtemperatuur van 8 graden in het oosten tot 11 graden aan de kust is het wat zachter dan voorgaande dagen.

Vanavond keert dezelfde storing weer om en trekt opnieuw over het land. Ook in de nacht regent het op veel plaatsen. De wind trekt opnieuw flink aan, tot hard langs de kust, op de Wadden en over het IJsselmeer, lokaal tippend aan stormachtig. Het is zeer zacht met een graad of 8.

Morgen begint met regen, maar later op de dag trekt de regen weg. Er vallen dan nog wel wat losse buien en in het zuiden kan de zon zich heel even laten zien. In de middag neemt de wind aan de westkust weer iets in kracht af, maar blijft in het Waddengebied nog hard tot stormachtig doorblazen, geleidelijk uit noordwest. De maximumtemperaturen zijn vergelijkbaar met dinsdag, het wordt opnieuw vrij zacht met temperaturen tussen 8 en 11 graden. Maar in de middag stroomt koudere lucht binnen en gaat het kwik omlaag.

Donderdag blijft het vooral langs de kust stevig waaien. De wind draait weer naar noordwest, waardoor nog wat koudere lucht wordt aangevoerd. Ook donderdag valt vooral in de kustgebieden van tijd tot tijd neerslag, maar dan kan de neerslag weer een winters karakter hebben: de buien kunnen gepaard gaan met hagel of natte sneeuw. In het binnenland is het vaker droog en komt de zon er goed door. De maxima liggen tussen de 4 en 7 graden. In de nacht naar vrijdag kan het in het binnenland licht vriezen.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Van tijd tot tijd vallen er neerslag en buien, tussendoor is er soms ruimte voor de zon en af en toe staat er een stevige wind. De buien kunnen soms gepaard gaan met natte sneeuw en in de nachten is er een kleine kans op vorst. We komen dan op de grens met de winter terecht en er hoeft maar iets te gebeuren, of die koude lucht weet ook Nederland te bereiken.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn