Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

03 december 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het westen (mot)regen.

De dag begint vandaag zo goed als droog, maar wel koud. Vooral landinwaarts liggen de temperaturen vanochtend eerst nog dichtbij het vriespunt, alleen direct aan zee is het wat minder koud. Er trekken wolkenvelden over het land, maar tussendoor zijn er ook wat opklaringen. Vooral in het oosten van het land komt de zon er eerst nog wat waterig doorheen, maar vanuit het westen wordt de bewolking gedurende de ochtend al snel dikker. Aan de kust valt soms al een drup regen of motregen en daar begint de zuidwestelijke wind geleidelijk aan te trekken tot (vrij) krachtig, windkracht 5 a 6. Landinwaarts is de wind meest matig, 3 tot 4 Beaufort.

Vanmiddag is het in het hele land bewolkt en valt af en toe wat regen of motregen, langs de oostgrens kan dit eerst nog vooraf worden gegaan door wat natte sneeuw. In het noordwesten blijven enkele buien achter en daar valt de meeste regen. De zuidelijke wind waait stevig door en het wordt 4 graden in het binnenland tot lokaal 8 graden aan de kust.

Vanavond trekt de regen naar het zuidoosten, maar blijft daar vervolgens een beetje hangen. Vooral in het oosten en zuidoosten van het land valt dan nog af en toe regen. De wind neemt af en het kwik daalt vannacht tot rond een graad of 4.

Morgen overheerst bewolking, maar vooral in de ochtend is het op veel plaatsen nog wel droog. Gedurende de middag passeert wederom een storing en valt af en toe regen. De wind draait naar het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. Daarmee wordt weer iets minder koude lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt uit tussen 5 graden in het noordoosten en 8 graden langs de zuidwestkust.

Morgenavond trekt de regen het land uit en in de nacht naar zondag wordt het zo goed als droog. Vooral landinwaarts komen ook wat opklaringen voor en daarin koelt het af tot rond 2 graden.

De zondag verloopt met een naar noordoost gedraaide wind weer iets kouder, met maximaal 4 tot 7 graden. Er valt een lokale (winterse) bui, maar de meeste plekken houden het droog. Af en toe komt de zon er ook weer bij, al blijft bewolking wel overheersen.

Na het weekend blijft het in eerste instantie nog relatief koud, met zowel maandag als dinsdag 2 tot 5 graden. Maandag is het daarbij overwegend droog, met weer iets vaker ruimte voor de zon. Ook de dinsdag start nog droog, maar in de middag volgt vanaf de Noordzee alweer een volgende storing en deze trekt van west naar oost over het land. De dagen daarna blijft het wisselvallig, met verspreid een paar buien en soms wat zon, maar het wordt wel weer iets minder koud, veelal rond 7 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn