Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

08 december 2021 door Jannes Wiersema

Droog, wat zon en kille wind.

Vanochtend in het noordoosten en oosten temperaturen rond 3 graden. De regen is al snel weggetrokken. De wind komt uit het zuiden en blijft vooral aan de kust nog stevig doorwaaien met af en toe een windkracht 7. De temperatuur loopt vrij snel op en uiteindelijk wordt het vanmiddag 6 tot 7 graden. Er blijven vrij veel wolken achter, maar er is ook geregeld ruimte voor de zon. Op enkele bui in de kustprovincies na blijft het de rest van de dag verder droog.

Vanavond verandert er niet veel, vannacht wordt de kans op een bui in het westen wat groter. Tegen het eind van de nacht neemt de wind steeds verder af. Verder dalen de temperaturen in het binnenland tijdens opklaringen tot rond het vriespunt, aan zee blijft het kwik enkele graden boven nul.

Morgen is het overwegend bewolkt en ’s ochtends soms wat nevelig of lokaal mistig. Vooral later op de dag kan vanuit het westen een enkele bui vallen, in de rest van het land is het eerst overwegend droog. Met een zuidelijke tot zuidwestelijke wind wordt het van noordoost naar zuidwest tussen 4 en 8 graden.

Vrijdag begint droog, maar al snel trekt een vrij actief neerslaggebied het land in. De meeste regen lijkt daarbij in de zuidwestelijke helft van het land te vallen. Ruimte voor de zon is er niet en bij een matige, aan zee (vrij) krachtige wind die in het zuidwesten uit richtingen tussen west en noord en in het midden en noorden uit richtingen tussen zuid en oost waait, wordt het in de middag 4 graden in het noorden en oosten en rond 7 graden in het zuidwesten van het land. In het noordoosten is er een kleine kans op natte sneeuw.

In het weekend wordt het door een zuidwestelijke stroming weer zachter, verdwijnt de nachtvorst en is het licht wisselvallig met af en toe regen of een bui en een overal naar zuidwest draaiende wind. Zondag wordt het op veel plaatsen 10 of 11 graden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn