Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

29 december 2021 door Jannes Wiersema

Steeds hogere temperaturen.

Er stroomt vandaag en de komende dagen hele zachte lucht het land in en de temperaturen gaan zelfs zo ver omhoog, dat verschillende temperatuurrecords kunnen worden verbroken.

Vandaag wordt het met een meest matige zuidelijke wind 8 graden in het noordoosten van het land tot 14 graden in Zeeland. Het is daarbij vanochtend overwegend bewolkt en in het noorden lokaal nevelig of mistig. Op de meeste plaatsen is het nog wel droog, alleen in de hoek van Zeeland valt begin van de ochtend soms al wat regen. Een warmtefront trekt in de loop van de dag namelijk van zuidwest naar noordoost over het land, waarna het vanuit het zuidwesten op steeds meer plaatsen af en toe gaat regenen, in Groningen pas tegen het einde van de middag.

Vanavond en vannacht trekt de regen via het noordoosten het land uit en klaart het vooral in het noorden van het land soms een beetje op. De zuidwestenwind trekt iets aan en is vooral aan de kust af en toe krachtig, windkracht 6, en daardoor koelt het nauwelijks af, naar 7 tot 12 graden.

Morgen trekt vanuit het zuiden opnieuw een regenzone over het land. In de ochtend is er in het noorden mogelijk nog wat ruimte voor de zon, maar al snel raakt het ook daar bewolkt. Gedurende de middag wordt het in het zuiden geleidelijk weer droog, maar ruimte voor zon is er niet of nauwelijks. De zuidwestenwind is stevig, matig tot aan de kust soms krachtig, en het wordt van noord naar zuid 11 tot lokaal mogelijk 16 graden.

Oudejaarsdag verloopt zo goed als droog, met naast wolkenvelden soms ook wat ruimte voor de zon. De wind neemt wat in kracht af en met 12 tot 15 graden kan het misschien wel de warmste oudejaarsdag ooit gemeten worden. Tijdens de jaarwisseling is de kans groot dat het droog blijft met gemiddeld een zeer zachte 10 graden.

Het jaar 2022 begint op Nieuwjaarsdag waarschijnlijk ook met zeer hoge temperaturen tussen 11 en 14 graden. Het weerbeeld lijkt vergelijkbaar met oudejaarsdag waarbij er een kleine kans is op wat regen. Verder is de zon waarschijnlijk ook af en toe te zien. Winterweer is voorlopig al met al nog niet in zicht.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn