Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

01 januari 2022 door Jannes Wiersema

Nieuwe jaar start erg zacht.

Het nieuwe jaar start vandaag met bewolking, nevel en lokaal wat mist. Op een enkele plek valt wat lichte motregen, maar op de meeste plaatsen is het droog en breekt de zon van tijd tot tijd even door. Met een matige tot aan de kust soms vrij krachtige zuidwestenwind wordt nog steeds hele zachte lucht aangevoerd en daarmee wordt het vanmiddag 11 tot 13 graden in het kustgebied en 14 graden in het binnenland. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het lokaal weer 15 graden worden. Daarmee is het de warmste nieuwjaarsdag sinds het begin van de metingen in 1901.

Later vanmiddag neemt de bewolking vanuit het westen geleidelijk toe en vanavond volgt af en toe regen, met name in het noorden en westen van het land. Ook vannacht blijft nu en dan regen vallen en ook trekt de wind weer iets aan. Het wordt niet kouder dan 9 tot 11 graden.

Morgen is het in eerste instantie ook nog bewolkt en regenachtig. De zon zullen we niet of nauwelijks gaan zien, maar wel wordt het in de loop van de dag geleidelijk iets droger. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt wederom recordwarm, met 9 tot 14 graden. Morgenavond trekken er actieve buien over het land en daarbij er er ook kans op onweer. Er kunnen ook zware windstoten voorkomen.

Na het weekend draait de stroming meer naar het westen tot noordwesten, waardoor eindelijk iets koelere lucht ons land bereikt. Het blijft regenachtig weer, al lijkt er in de loop van de week weer wat meer ruimte voor de zon te zijn.

Vooral maandag en dinsdag valt enige tijd regen en er staat flink wat wind. Maandag kan lokaal meer dan 10 millimeter vallen en wordt het 10 tot 12 graden. Dinsdag wordt het met een noordwestelijke wind nog maar 7 tot 9 graden en kan de regen soms gepaard gaan met een vlok natte sneeuw. Woensdag is het zo goed als droog en breekt de zon soms door. De dagen daarna is het opnieuw wisselvallig, bij middagtemperaturen rond 7 graden.

Koud winterweer is voorlopig niet in zicht.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn