Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

04 januari 2022 door Jannes Wiersema

Minder hoge temperaturen.

Vandaag overheerst bewolking en van tijd tot tijd valt regen. Dezelfde storing uit de nacht ligt nog steeds boven het zuidoosten van het land met daar de meeste neerslag. In de rest van het land komt een ander regengebied vanuit het noorden over en daar lijkt iets minder regen te gaan vallen. In de loop van de middag wordt het in het noordwestelijk kustgebied droog en kan de zon in het noorden soms nog even kort doorbreken. Eerst is de wind zwak, maar in de loop van de middag trekt de westen- tot noordwestenwind waarschijnlijk flink aan. Het wordt nog ‘maar’ 7 of 8 graden en in de loop van de dag koelt het steeds verder af.

Vanavond en vannacht trekken er vanaf de Noordzee buien over het noorden van het land, waarbij het lokaal ook even kan hagelen. In de rest van het land is het droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af, en in opklaringen kan het ondanks de doorstaande wind nog afkoelen tot dichtbij het vriespunt.

Morgen wisselen wolkenvelden en wat zon elkaar af. De meeste ruimte voor zon is er in het noorden van het land. Verspreid valt een aantal winterse buien vallen. Lokaal kunnen de buien gepaard gaan met wat hagel of natte sneeuw. Met een straffe noordwestelijke wind die aan de kust soms windkracht 6 tot 7 bereikt, stijgt de temperatuur in de middag naar 5 tot 8 graden. Tijdens buien kan het nog iets kouder zijn.

In de nacht naar donderdag is het droog met een mix van wolkenvelden en opklaringen. Het kwik daalt landinwaarts tot rond het vriespunt, aan de kust is het iets minder koud.

Donderdag is het droog en schijnt de zon regelmatig. Er staat even wat minder wind en de middagtemperatuur komt uit op 5 tot 7 graden.

De dagen daarna wordt het weer wisselvalliger. Vrijdag vallen regelmatig buien, mogelijk met een winters karakter. Daarbij waait het soms flink en ligt de temperatuur rond normale waarden voor de tijd van het jaar. Tussendoor is ook de zon van tijd tot tijd te zien. Ook in het weekend blijft het buiig, met maximumtemperaturen rond 6 of 7 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn