Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

10 januari 2022 door Jannes Wiersema

Een vrij droge en rustige week voor de boeg

Vanmorgen is het droog, wel start de dag hier en daar grijs door mist en laaghangende bewolking. Tegen het eind van de ochtend komt de zon er steeds meer bij, maar lokaal kan het ochtendgrijs hardnekkig zijn.

Vanmiddag is het flink zonnig en droog. Met temperaturen van zo’n 5 graden in het oosten tot 7 graden langs de westkust ligt de temperatuur rond de normaal voor de tijd van het jaar. De wind is zuid tot zuidwestelijk en zwak tot matig van kracht.

Vanavond en vannacht wordt het van het westen uit bewolkt, maar voor de bewolking uit koelt het in het binnenland nog af tot onder het vriespunt met regionaal 4 graden vorst. Het blijft nog droog.

Morgen komt een front vanuit het noordwesten dichterbij, maar zwakt tegelijkertijd ook af. Vooral ’s middags kan in de kustprovincies af en toe wat regen vallen. In de avond kan het ook in het binnenland wat spetteren, maar veel stelt het front dan niet meer voor. In het zuiden en oosten is de zon eerder op de dag waarschijnlijk nog regelmatig te zien, in het noorden en westen is het overwegend bewolkt. Het wordt maximaal een graad of 4.

Woensdag trekken de restanten van het front weg, waardoor de dag hier en daar nog bewolkt begint. In de kustgebieden komt de zon er al snel doorheen en geleidelijk gaat de zon op steeds meer plekken schijnen, hoewel de bewolking in het binnenland hardnekkig kan zijn. Het blijft overal droog. Met een meest zwakke, naar west draaiende wind, stijgt de temperatuur naar 5-8 graden.

Donderdag verloopt vergelijkbaar met de woensdag: een afwisseling van wolkenvelden en zon en waarschijnlijk blijft het droog met een maximumtemperatuur tussen 4 en 8 graden.

Richting het weekend neemt bewolking het waarschijnlijk weer vaker over van de zon en neemt de kans op wat neerslag langzaamaan iets toe. De temperaturen komen dan iets boven de normaal voor de tijd van het jaar uit. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn