Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

11 januari 2022 door Jannes Wiersema

Zwak front brengt wat bewolking.

We beginnen de dag vrij koud na een nacht met op grote schaal lichte vorst. Ook kan het mistig zijn, met namen in het noordoosten.

Een front komt vandaag vanuit het noordwesten dichterbij, maar zwakt tegelijkertijd af. In het zuiden en oosten is de zon deze ochtend waarschijnlijk nog regelmatig te zien, in het noorden en westen is het overwegend bewolkt. Het wordt maximaal een graad of 4. Vanaf het eind van de middag kan in de kustprovincies af en toe wat regen vallen. In de avond en nacht kan het ook in het binnenland wat spetteren, maar veel stelt het front dan niet meer voor. Door de bewolking is de komende nacht wel wat minder koud met minima tussen -1 en 4 graden.

Morgen trekken de restanten van het front weg, waardoor de dag hier en daar nog bewolkt begint. In de kustgebieden komt de zon er al snel doorheen en geleidelijk gaat de zon op steeds meer plekken schijnen, hoewel de bewolking in het zuidelijke binnenland hardnekkig kan zijn. Het blijft overal droog. Met een meest zwakke, naar west draaiende wind, stijgt de temperatuur naar 3 graden in et zuiden van Limburg en 9 graden op de Wadden.

Donderdag verloopt vergelijkbaar met de woensdag: een afwisseling van wolkenvelden en zon en waarschijnlijk blijft het droog met een maximumtemperatuur tussen 3 en 9 graden.

Richting het weekend neemt bewolking het waarschijnlijk weer vaker over van de zon, er is iets meer wind en de kans op wat neerslag neemt langzaamaan iets toe. De temperaturen komen vanaf zondag weer iets boven het gemiddelde voor de tijd van het jaar uit, met een graad of 7 a 8. Het zuiden van Limburg is ook dan steeds iets kouder.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn