Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

20 januari 2022 door Jannes Wiersema

Opklaringen, maar ook winterse buien

Vanochtend wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Met een stevige noordwestelijke wind worden vanaf de Noordzee ook een paar buien aangevoerd, mogelijk met hagel of een vlok natte sneeuw. De zon breekt vandaag ook geregeld door.

Ook vanmiddag blijven een paar buien vallen, soms met hagel of wat natte sneeuw. De maximumtemperaturen komen uit tussen 4 en 6 graden. Tijdens buien kan het nog iets kouder zijn, en met een matige tot in het Waddengebied soms harde noordwestenwind, 4 tot 7 Beaufort, kan het behoorlijk guur aanvoelen.

Vanavond is het op de meeste plaatsen een tijdje droog, al is een enkele bui niet uit te sluiten. In de nacht naar vrijdag gaat het regionaal licht vriezen met tot op de koudste plekken in het zuidoosten een graad of 3 onder nul. Lokaal kan het gladheid opleveren. Aan de kust blijft het kwik veelal boven nul, rond 4 graden.

Vrijdag trekt vervolgens een warmtefront over het land, waarna de temperaturen weer iets hoger uitkomen tot op een niveau van 7 a 8 graden. De bewolking krijgt weer de overhand en af en toe valt er nog een lichte bui of een beetje motregen, met name in het noordoosten van het land. Het winterse karakter is er dan wel weer af.

In het weekend komt er weer een hogedrukgebied boven onze omgeving te liggen en wordt het wederom rustig en grijs winterweer. Met een westelijke stroming is het dan weer grotendeels bewolkt en vooral in de nachten en ochtenden kan er wat nevel en mist ontstaan. De zon komt er nauwelijks aan te pas. Het westen van het land maakt nog de meeste kans op een beetje zonneschijn. Er staat weinig wind en de temperaturen komen ’s middags uit rond een graad of 8. Door alle bewolking blijft de temperatuur in de nachten ook ruimschoots boven nul.

Ook na het weekend houdt het grijze en rustige weer aan. Het hogedrukgebied komt nauwelijks van z’n plek en daardoor blijft het bij ons voortdurend bewolkt en kalm, met af en toe een drupje regen en sporadisch een beetje zon. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn