Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

21 januari 2022 door Jannes Wiersema

Vanochtend lokale gladheid!

Vanochtend trekt nog een enkele (winterse) bui over het land en plaatselijk kan het glad zijn. Soms is er ook even wat ruimte voor de zon, maar op nadering van een warmtefront neemt in het merendeel van het land de bewolking toe.

Vanmiddag is het overal grotendeels bewolkt en valt af en toe een beetje regen of motregen, het meeste in de noordoosthoek van het land en het uiterste zuidwesten. Met een meest matige wind uit noordwestelijke richtingen stroomt achter het warmtefront iets mildere lucht ons land in, waarna de temperaturen weer iets hoger uitkomen, rond 7 of 8 graden.

Vanavond en vannacht blijft bewolking overheersen en valt vooral in het noordoosten af en toe wat lichte regen of motregen. In het zuiden komen een paar opklaringen voor en daar koelt het af tot een graad of 2, in de rest van het land wordt het niet kouder dan 5 graden.

In het weekend komt er weer een hogedrukgebied boven onze omgeving te liggen en keert het rustige en grijze winterweer terug. Met een westelijke tot zuidwestelijke stroming is het zowel zaterdag als zondag dan ook weer grotendeels bewolkt, met vooral in de nachten en ochtenden regionaal ook kans op nevel en mist. De zon komt er op beide dagen nauwelijks aan te pas en als het wel lukt dan lijken de kustregio’s daar de meest gunstige plekken voor.

Morgen is de wind daarbij zwak tot matig vanuit het noordwesten tot westen. Het kwik stijgt tot 6 graden in Limburg en tot 8 graden op de plekken waar de zon weet door te breken. Op zondag draait de wind meer naar het westen tot zuidwesten, 2 tot 4 Beaufort, en wordt het een graadje warmer, met 7 tot 9 graden. Door de vele bewolking blijft de temperatuur in de nachten ook ruimschoots boven nul.

Ook na het weekend houdt het grijze en rustige weer aan. Het hogedrukgebied komt nauwelijks van z’n plek en daardoor blijft het bij ons voortdurend bewolkt en kalm, met af en toe een drupje regen en sporadisch een beetje zon. De middagtemperaturen blijven rond 8 graden uitkomen, in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 4. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn