Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

28 januari 2022 door Jannes Wiersema

In de ochtend wat zon

De wind is vannacht wat afgenomen en op de meeste plaatsen is het goed opgeklaard. In het zuiden is het lokaal tot aan het vriespunt afgekoeld.

Vanochtend profiteren we op veel plaatsen nog even van de opklaringen: af en toe is er wat ruimte voor de zon, de meeste zonneschijn is dit keer voor het zuiden van het land. In de loop van de dag wordt de bewolking al gauw weer dikker, maar het blijft wel vrijwel overal droog. Het wordt een graad of 7 in het uiterste noorden en het uiterste zuiden, in het midden van het land kan het een graad of 9 worden.

In de late avond en nacht kan her en der een drupje regen vallen, maar veel zal het niet zijn. De wind trekt weer wat aan en ook door de vele bewolking daalt de temperatuur niet veel, de minima komen op 5 a 6 graden.

Het weekend verloopt wisselvallig. Zaterdag overheerst de bewolking en valt verspreid een beetje regen of motregen, maar in de middag wordt het droog en breekt nog af en toe de zon even door. Het waait stevig, aan de kust 6 tot soms 7 Beaufort, en rond de Wadden is kans op zware windstoten. Het kwik stijgt alweer tot in de dubbele cijfers. Het wordt 11 graden, op diverse plekken zelfs 12 of 13 graden.

In de nacht naar zondag klaart het goed op. De zondag begint dan ook met aardig wat zon. Wel waait het nog steeds stevig. In de middag neemt de wind af, maar raakt het bewolkt. Het blijft zo goed als droog en het wordt 7 tot 9 graden.

Na het weekend krijgen we weer regelmatig met buien te maken. Voornamelijk maandag en wellicht nog dinsdag kunnen dat winterse buien zijn. Het gaat opnieuw behoorlijk waaien. Daarbij moeten we een venijnig lagedrukgebiedje in de gaten houden, dat mogelijk op maandagavond voor een stormachtige wind en zware windstoten kan gaan zorgen. De koers van dit systeem is echter nog niet helemaal duidelijk.

Vanaf woensdag is er nog steeds dagelijks kans op een bui, soms met een winters karakter, want de temperaturen dalen weer wat. Tegelijkertijd komt dan ook de zon weer wat valer tevoorschijn. Ook is er regelmatig flink wat wind.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn