Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

03 februari 2022 door Jannes Wiersema

Veel grijs, en druilerig.

Na een nacht onder een behoorlijke wolkendeken is het vanochtend bepaald niet koud. De temperaturen schommelen rond 8 graden.

Vandaag blijft bewolking overheersen en valt verspreid over het land nog wat regen of motregen, met name in de ochtend en het begin van de middag. In de loop van de middag wordt het droger en vooral in het zuidwesten is er uiteindelijk nog een gaatje voor de zon. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind en de middagtemperatuur komt uit tussen 8 en 10 graden.

Vanavond en vannacht trekt de wind geleidelijk weer iets aan op nadering van een actief koufront. Het is vrijwel overal bewolkt, maar nog wel droog. De temperaturen dalen opnieuw niet veel, het blijft bij 6 a 7 graden.

Ook morgen start op de meeste plaatsen droog, maar het is wel bewolkt. In het zuiden is eerst nog wat kans op een beetje zon. Vervolgens trekt een koufront van noordwest naar zuidoost over het land. Met name in de middag gaat het op veel plaatsen een tijdje regenen. Soms kan het even stevig plenzen. Mogelijk komt er ook hagel, of wellicht wat natte sneeuw naar beneden. Tegen het eind van de middag begint het vanuit het westen een beetje op te klaren, maar er blijven ook dan nog wel een paar (winterse) buien vallen. Met een straffe westelijke wind wordt het 6 tot 9 graden.

Het weekend is er een met twee gezichten. Zaterdag lijkt een fraaie dag te worden. Het is overal droog en er is flink wat ruimte voor de zon. Wel trekt er in de loop van de middag al wat meer bewolking binnen. De naar zuidwest gedraaide wind trekt dan weer iets aan. Het wordt ongeveer 8 graden.

Zondag passeert wederom een actieve storing, die er min of meer de hele dag over doet om van noord naar zuid over ons land te trekken. Het kan af en toe flink doorplenzen en plaatselijk valt tussen 15 en 20 millimeter.. Met een stevige zuidwester wordt het 8 tot 10 graden.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig, maar nog steeds is het allesbehalve koud, met gemiddeld een graad of 10.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn