Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

08 februari 2022 door Jannes Wiersema

Af en toe zon en zacht

Vooral in de westelijke helft schijnt de zon af en toe, maar de bewolking wordt dikker en later vandaag kan wat regen vallen. De temperatuur stijgt daarbij tot maximaal 12 graden en daarmee is het zacht voor februari. Komende dagen blijft het zacht en bewolkt met wat regen. Vanaf vrijdag staat een aantal zonnige en frissere dagen op het menu met mogelijk matige vorst in de nachten.

Vanochtend is het op de meeste plaatsen droog met wolkenvelden, maar ook hier en daar wat zon. Vooral in het westen en in Zeeland kan het even mooi opklaren. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De temperatuur stijgt richting 10 graden en daarmee is het niet koud.

In de middag wordt het op de meeste plaatsen bewolkt en nog steeds is het op de meeste plaatsen droog. Langs de Zeeuwse kust kan de zon nog schijnen. Het is maximaal 9 graden op de Wadden tot 12 graden in het zuiden van het land. Daarmee is het zacht voor februari. De westen- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 3 tot 6.

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen bewolkt. De wind draait naar het zuidwesten en neemt in kracht af. Onder de bewolking is het bijzonder zacht met minima rond 9 graden!

Ook morgen wordt een bewolkte dag met slechts af en toe een gaatje voor de zon. Een zwak front ligt boven ons land en brengt wat lichte regen, maar het zijn zeker geen grote hoeveelheden. Er waait een stevige westen- tot zuidwestenwind en de temperatuur blijft in de dubbele cijfers met 10 tot 12 graden. Alleen op de Wadden is het een graadje frisser.

Donderdag ligt hetzelfde koufront nog steeds boven ons land. Het front activeert iets, waardoor het wat harder kan regenen. Aan het einde van de dag wordt het vanuit het noordwesten droog en in het uiterste westen en noordwesten kan de zon nog doorbreken. Het waait stevig uit het westen tot noordwesten. Met 7 of 8 graden is het minder zacht dan voorgaande dagen. In de avond klaart het op en in de koude lucht daalt de temperatuur als een baksteen naar het vriespunt. Natte wegen kunnen dan glad worden door bevriezing.

Vanaf vrijdag krijgen we een aantal dagen te maken met een hogedrukgebied. Vrijdag maakt het noordoosten nog kans op een winterse bui, maar het weekend lijkt droog te blijven en daarbij schijnt de zon flink. Overdag ligt de temperatuur iets aan de hoge kant met 6 tot 8 graden. De nachten worden juist goed koud met lichte tot matige vorst, de minima liggen tussen -2 en -5 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn