Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

25 februari 2022 door Jannes Wiersema

Nog een dag met buien

Vanochtend vroeg liggen de temperaturen in het binnenland dicht bij het vriespunt. Er komen een paar winterse buien voor, wellicht wordt het op een heel enkele plek nog een beetje wit. Later vanochtend volgen meer buien, maar tussendoor komt er wat vaker wat ruimte voor de zon. Dat geldt zeker voor de middag, wanneer de meeste buien naar Duitsland wegtrekken. Aan zee wordt de wind weer even krachtig tot hard, maar in de rest van het land is het voor wat de wind betreft een stuk rustiger. De middagtemperatuur stijgt tot rond een graad of 8.

Vanavond krijgt een hogedrukgebied steeds meer grip op onze omgeving, waardoor de wind bijna wegvalt en het breed opklaart. Vooral landinwaarts daalt het kwik dan weer eens tot een paar graden onder het vriespunt.

Het (carnavals)weekend verloopt vervolgens stralend. Zowel zaterdag als zondag is er flink wat ruimte voor de zon en is het droog. Op zaterdag begint de dag lokaal mogelijk met wat mist of laaghangende bewolking, maar de zon neemt het al snel over. Zondag is het de hele dag zonovergoten. Er staat weinig wind en de middagtemperatuur komt op de meeste plaatsen op 9 of 10 graden uit. De nachten blijven koud, met telkens een paar graden vorst.

Ook maandag dus weer een koude start, maar het wordt vervolgens opnieuw een vrij zonnige dag. De zuidenwind neemt nu wat zachtere lucht mee en de middagtemperaturen komen wat hoger uit, zo tussen 10 en 13 graden.

Dinsdag is het iets frisser. Er is wat meer bewolking aanwezig en kan er een beetje regen vallen.

Vanaf woensdag is het overwegend droog, erg rustig, en is er een goede mix van wolkenvelden en zon.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn