Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

02 maart 2022 door Jannes Wiersema

Steeds meer zon.

Vandaag ligt een oude storing nog altijd voor onze westkust. Daardoor heeft het zuidwesten de meeste wolkenvelden, maar het lijkt wel droog te blijven met ook daar af en toe zon. Verder naar het noorden en oosten is het een stuk zonniger. Er waait slechts een zwakke tot hooguit matige oostenwind, windkracht 2 tot 4. De maxima liggen tussen 8 graden op Terschelling en 11 graden in Maastricht.

Vanavond en de komende nacht is het op de meeste plaatsen helder en gaat het op uitgebreide schaal enkele graden vriezen. In het oosten kan de temperatuur plaatselijk tot 4 graden onder nul dalen. Alleen dichtbij zee blijft het hier en daar boven nul.

Morgen ligt dezelfde storing nog steeds stil ten westen van ons land, maar op de meeste plaatsen merken we er weinig meer van. Komt in het zuidwesten van het land nog een beetje bewolking voor, in de rest van het land is het voluit zonnig. Het blijft overal droog en met een zwakke tot matige oostenwind wordt iets zachtere lucht aangevoerd. De temperatuur varieert van 9 graden op de Waddeneilanden, 11 graden in Utrecht en 12, heel lokaal 13 graden in Brabant en Limburg.

Vrijdag heeft alleen het uiterste zuidwesten nog te maken met wat bewolking van dat stilliggende front. In de rest van het land is het weer uiterst zonnig. De wind is zwak tot matig en komt nog altijd uit oostelijke richting. De temperaturen komen net een tikje lager uit dan op donderdag, met 8 tot 11 graden.

In het weekend draait de wind wat meer naar het noordoosten, maar verder verandert er weinig. Het wordt ietsje frisser, met overdag een graad of 8, maar de zon blijft flink schijnen. De nachten zijn wel fris met op grote schaal lichte vorst.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn