Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

07 maart 2022 door Jannes Wiersema

Koude start, overdag veel zon

Het was de afgelopen nacht op de meeste plekken helder en er stond met name in het noorden en oosten nauwelijks wind. Daardoor is het kwik naar behoorlijk lage waarden gedaald van -4 tot -7 graden in het binnenland. Aan de grond kon het lokaal zelfs streng vriezen. In het westen en zuiden vroor het meest licht, Maar Vlissingen bleef boven nul. Vooral in het noorden en oosten is er eerst kans op mist.

Vanochtend start de dag op veel plekken zonnig, maar vooral in het noorden en oosten is het regionaal grijs met mist of laaghangende bewolking. In gebieden met mist of bewolking blijft het nog wat langer koud, elders loopt het kwik met de zon erbij snel op. In de noordelijke helft van het land staat nauwelijks wind, in het zuiden is de oostenwind meest matig van kracht.

Vanmiddag is het vrijwel overal stralend zonnig voorjaarsweer met wellicht nog een verdwaald wolkje. Met het zonnetje erbij loopt de temperatuur op naar een graad of 8. Daarmee wordt het iets warmer dan op zondag.

Vanavond en vannacht is het helder en daalt de temperatuur naar waarden rond het vriespunt in de kustgebieden en lokaal nog -5 graden in het (noord)oosten. De zuidoostenwind is overwegend zwak.

Morgen begint de dag koud, maar met de zon erbij stijgt de temperatuur snel. Het is de hele dag strakblauw en uiteraard droog. In de middag wordt het 10 à 11 graden. De zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig.

Ook woensdag is het stralend zonnig lenteweer. In de nacht en vroege ochtend is het nog vrij koud met temperaturen rond of iets onder het vriespunt. Met een zuid- tot zuidoostelijke wind loopt de temperatuur in de middag op naar 12 tot 14 graden.

De dagen daarna draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en lopen de temperaturen overdag nog wat verder op. De temperatuur kan ’s middags de grens van 15 graden overschrijden. In de vroege ochtend is het nog wel fris, maar niet zo koud meer als de afgelopen tijd. De kans op wat (hoge) bewolking neemt toe, maar ook de zon schijnt regelmatig en het blijft waarschijnlijk droog.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn