Tuesday 23 April
Weerman Jannes Wiersema

14 maart 2022 door Jannes Wiersema

Regen trekt weg naar noordoosten.

Een storing trekt over het noordoosten het land uit, maar veel stelt het niet voor. Op de meeste plekken valt hooguit één of twee millimeter regen.

Vanochtend valt ’s ochtends eerst nog wat lichte regen in het noorden en noordoosten, maar tegen het eind van de ochtend wordt het ook daar droog. Het is op veel plekken nog een groot deel van de ochtend bewolkt, maar in de loop van de ochtend klaart het vanuit het zuidwesten op.

Vanmiddag is het bijna overal droog en schijnt de zon uiteindelijk op de meeste plekken flink. Alleen in het noordoosten blijft het tot ver in de middag bewolkt. De temperatuur levert in vergelijking met gisteren iets in. Het wordt maximaal 11 tot 14 graden bij een overwegend matige west- tot zuidwestenwind.

Vanavond is het vrij helder, al komt er vanuit het zuiden wat bewolking binnen. In het midden en noorden kan mist ontstaan. Komende nacht kan die mist in het noorden van het land hardnekkig zijn. In het binnenland koelt het af tot richting 1 of 2 graden, in het zuiden blijft het kwik door de bewolking steken op minima van 3-5 graden.

Morgen trekt een storing langs ons land. Vooral in het uiterste zuidoosten kan wat lichte regen vallen, elders blijft het waarschijnlijk droog. Later trekken opklaringen het land binnen, eerst in het westen. In de middag kan ook in het binnenland de zon nog even flink schijnen. Er staat weinig wind en de temperatuur loopt wederom op naar 11 tot 14 graden.

Woensdag stroomt behoorlijk zachte lucht het land binnen. Op veel plekken komt het kwik uit rond of boven de 15 graden. Het is niet uitgesloten dat in Zuid-Limburg de temperatuur richting de 20 graden gaat. Verder blijft het droog en schijnt de zon uitbundig. Met een matige zuidoostenwind wordt de zachte lucht aangevoerd. In de loop van de middag neemt de bewolking vanuit het westen iets toe, maar het blijft droog.

Vanaf donderdag draait de wind naar het noorden tot noordoosten en later oosten. Daarmee komt vrij frisse lucht vanuit Oost-Europa onze kant op.

Donderdag wordt het 10 tot 12 graden. In de ochtend passeert een storing met wolken en wat regen, in de middag wordt het droog wen komt vanuit het westen de zon er steeds vaker door. De dagen erna lijkt de zon weer flink te gaan schijnen. In de nachten kan de temperatuur vooral in het noorden steeds tot in de buurt van het vriespunt dalen, overdag is het met 12 tot 15 graden aangenaam lenteweer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn