Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

04 april 2022 door Jannes Wiersema

Erg nat begin van de week

Vanochtend regent het eerst in het noorden van het land. De regen breidt zich snel uit en tegen het eind van de ochtend regent het vrijwel overal. Er staat een stevige zuidwestelijke wind, vrij krachtig boven land en tot hard of stormachtig (7-8 Beaufort) in het noordelijk kustgebied. Langs de kust komen daarbij zware windstoten voor tot 80-85 km/uur.

Vanmiddag blijft het lang doorregenen en soms plenst het stevig door. Pas tegen het einde van de middag wordt het in het noorden en westen wat droger. De wind neemt geleidelijk wat in kracht af, maar het blijft desondanks stevig doorwaaien. De temperaturen lopen op naar maxima van 7 graden in Limburg tot 11 graden langs de kust.

Vanavond en vannacht zijn er ook enkele drogere perioden, maar het blijft van tijd tot tijd (licht) regenen. De wind neemt verder in kracht af. De temperatuur daalt naar 5 graden in het noordoosten tot 9 graden in het zuidwesten.

Morgen blijft het van tijd tot tijd regenen. Langs de westkust waait het nog vrij krachtig, maar elders houdt de wind zich rustiger dan vandaag. De temperatuur loopt op naar 9 graden in het noordoosten tot 12 graden in het zuidwesten. In de middag neemt de kans op enkele opklaringen toe en kan in het uiterste zuidwesten of westen zelfs de zon zich even laten zien.

Woensdag overheerst opnieuw de bewolking met zo nu en dan een gaatje voor de zon. In de ochtend vallen al een paar (lichte) buien, in de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het waait stevig uit het zuidwesten bij temperaturen van 10 tot 12 graden.

Voor de dagen daarna is de verwachting nog wat onzeker, maar waarschijnlijk blijft het overwegend bewolkt en (sterk) wisselvallig met regelmatig wat neerslag. Vanuit het noorden probeert bovendien koudere lucht ons land te bereiken en daardoor is er op donderdag en vrijdag een kleine kans op wat natte sneeuw. De temperaturen blijven aan de lage kant voor de tijd van het jaar.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn