Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

19 april 2022 door Jannes Wiersema

Het zonnige weer houdt aan, Zeeland wat meer wolken

Een hogedrukgebied beheerst het weer. Het is dan ook tamelijk helder en droog. Boven het zuidwesten hangt een veld met wat dikkere bewolking.

Vandaag is er vooral in het zuidwesten van het land meer bewolking dan tijdens de paasdagen. Elders in het land blijft het bij wat dunne wolkensluiers. Zonnige perioden, enkele platte stapelwolken en wat sluierbewolking wisselen elkaar af. Het blijft droog. Met 16 tot 20 graden is het nog altijd warm voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het noordoosten en is in het algemeen zwak tot matig.

Vanavond en de komende nacht lijken de wolken in het zuidwesten ook geleidelijk weer te breken, In de rest van het land komen brede opklaringen voor. Omdat de wind wat verder aantrekt, wordt het niet meer zo koud. In het binnenland dalen de temperaturen op de meeste plaatsen niet beneden 3 graden.

Vanaf morgen komen de temperaturen dagelijks ietsje lager uit, maar verder verandert nog niet veel. We blijven profiteren van een hogedrukgebied en de wind blijft vanuit het oosten waaien. De zon houdt daardoor de overhand, al zal het in de middagen af en toe wat meer bewolkt raken; met name op donderdag en vrijdag is dat het geval. De kans op een bui is nog altijd minimaal en de temperatuur ligt met 14 tot 18 graden rond of iets boven normaal. Op de Wadden komt de temperatuur iets lager uit.

Tegen het weekend loopt de temperatuur weer ietsjes op, maar dan komt ook weer een storing in de buurt die met name zondag voor een enkele bui kan gaan zorgen.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn