Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

12 mei 2022 door Jannes Wiersema

Eerst zonnig, later op de dag meer bewolking.

 

De dag begint volop zonnig. Later op de dag komen er stapelwolken maar het blijft droog. Er staat een matige tot krachtige west tot (zuid)westenwind 3 – 6 Bft. De temperatuuur loopt op naar ca 17 graden.

In de avond en nacht zijn er opklaringen en droog. Minimum temperatuur van ca 9 graden.

Morgen wordt een wisselend bewolkte dag en er is kans op een enkele bui(tje), met een middagtemperatuur van 17 graden is het redelijk normaal voor de tijd van het jaar. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind 3 – 5 Bft.

In de avond en nacht zijn er opklaringen en het wordt niet kouder dan ca 9 graden. De wind is overwegend zuidwest en zwak tot matig 1-3 Bft.

Zaterdag (Nationale molendag) zijn er flinke zonnige perioden en blijft het droog met een maximum temperatuur 18 langs de kust en 21 graden verder de provincie in.De wind is zwak tot matig 2 – 3 Bft eerst uit het westen,later (mogelijk in de avond) draaiend naar het oosten.

In de avond en nacht vrij helder en droog en daalt de temperatuur naar ca 7 graden. De oosten tot zuidoostenwind is meest zwak, langs de kust matig 2-4 Bft.

Zondag is flink wat zon en droog wordt het ca 20 graden. Verder staat er een meest matige, later mogelijk een vrij krachtige  oosten tot noordoostenwind 3 – 5 Bft.

In de avond en nacht toenemende bewolking in de nacht mogelijk flinke regen en onweersbuien. Minimumtemperatuur ca 13 graden.

Maandag is er veel bewolking soms wat zon en mogelijk stevige regen en onweersbuien, met een maximumtemperatuur tussen de 21 graden langs de kust en 23 graden landinwaarts. De wind is eerst oost later draaiend nar het westen en is zwak tot matig 2 – 4 Bft.

Vanaf dinsdag is het wisselend bewolkt en overwegend droog,met temperaturen tussen de 22 en 25 graden.De wind is  variabel zwak tot matig 2 -4 Bft.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn