Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

21 mei 2022 door Jannes Wiersema

Overwegend droge weekend.

Vandaag is er met name in de vroege ochtend nog kans op een buitje, daarna overwegend droog met bewolking en zon. Het wordt met ca17 graden een vrij koele dag. De wind is matige tot krachtig 4 – 6 Bft uit een meest westelijke richting, later veranderlijk.

In de avond en nacht opklaringen en droog bij een afnemende wind daalt de temperatuur naar ca 6 graden met kans op mist(banken). 

Morgen zien we de zon regelmatig tussen de wolken en blijft het droog met 19 tot 21 graden wordt er weer wat warmer. De zwakke tot matige wind 2 – 4 Bft uit het zuiden draait in de loop van de dag naar het noordoosten.

In de avond en nacht opklaringen en droog. De wind is meest zwak tot matig met ca10 graden. 

Maandag is het in de ochtend wisselend bewolkt met nog wat zon en overwegend droog, tegen of in de middag enkele pittige buien met kans op onweer. De middagtemperatuur is ca 22 tot 24 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidoosten tot oosten in de avond draaiend naar het westen 4 – 5 Bft.

In de loop van de avond wordt het droog met opklaringen en later in de nacht opnieuw wat buien met een minimum van ca 11 graden. De wind is west tot zuidwest en zwak tot matig 2 – 4 Bft.

Dinsdag is er veel bewolking met vooral in de ochtend soms pittige buien, later in de middag droog met nog af en toe de zon. Met 17 graden is het vrij koel. De wind is zuidwest tot westen matig, soms vrij krachtig 3 – 5 Bft. 

In de avond en nacht is het overwegend droog met veel bewolking soms wat opklaringen met een minimumtemperatuur van 12 graden.

Woensdag bewolking en zon met enkele buien. Het wordt ca 18 graden. De wind is zuidwest en matig 3 – 4 Bft.

In de avond eerst meest droog, later vanuit het westen enkele stevige buien.

Donderdag( Hemelvaart) opnieuw buien en af en toe de zon met temperatuur van ca 18 graden. De wind is west tot noordwest en meest matig, langs de kust (vrij) krachtig 3 – 6 Bft.  

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn