Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

08 juli 2022 door Jannes Wiersema

Overwegend bewolkt met eerst nog wat buitjes

 

Een hogedrukgebied ten zuidwesten van de Britse Eilanden heeft een uitloper boven West-Europa. De as hiervan bevindt zich veelal boven of ten zuiden van ons land. Hierdoor is er in het weekend sprake van een noordwestelijke aanvoer waarin er in de oper zaterdag een storing in verzwakte toestand ons land schampt. Na het weekend neemt de invloed van het genoemde hogedrukgebied af, maar bouwt er eerst boven de Britse Eilanden en later ook boven centraal Europa een hogedrukgebied op. Daarna blijven we in de gehele periode onder invloed van hogedrukgebieden.

 

Vandaag zijn er in de ochtend en begin van de middag eerst nog lichte buitjes, in de loop van de middag vanuit het noordwesten opklaringen en af en toe de zon. Het wordt met ca 20 graden wat warmer dan gisteren. De noordwestenwind is meest matig rond 3 – 4 Bft.

 

In de avond en nacht bewolking maar ook wat opklaringen met een minimum temperatuur van ca14 graden.  

Morgen is het wisselend bewolkt met weer meer buien(tjes). Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind 4 – 5 Bft. De middagtemperatuur is dan ca19 graden.

In de avond en nacht meest droog met soms wat opklaringen en ca 12 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt maar blijft het overwegend droog. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind 3- 5 Bft en met ca 19 graden is het te koel voor de tijd van het jaar.

In de avond en nacht opklaringen en droog met een minimum temperatuur van ca 14 graden.

Maandag is het droog met af en toe de zon en wordt het alweer wat warmer met ca 22 graden.

Dinsdag is het droog met flink wat zon met een matige Zuid tot Zuidoostenwind wordt het met ca 24 of 25 graden op veel plaatsen een zomerse dag.

Woensdag flink wat zon en droog met een matige zuidoostenwind 3 – 4 Bft wordt het ca 26 graden. 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn