Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Aanhoudend koel en wisselvallig

06 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er wolkenvelden er vallen met name in het zuid(west)en noorden een enkele buien. Dit gebied trekt in de middag en avond langzaam zuidwaarts. Ook in de zuidelijke helft gaat in de loop van de ochtend en vanmiddag de buiigheid opleven. Zeer lokaal kan bij de buien korrelhagel en onweer voorkomen. Tussen de buien door breekt af en toe de zon door. Later in de middag en in de avond doven de meeste buien uit, het laatst in het zuiden. Het wordt opnieuw een frisse dag met maxima rond 11°C. De wind is west tot zuidwest, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. In het noordelijk kustgebied is de wind ’s ochtends tijdelijk krachtig, 6 Bft. De wind draait overdag naar het noordwesten.

Komende komen er vooral in het zuiden wolkenvelden voor, in een opklaringen kan daar tevens een ondiepe mistbank ontstaan. In het noorden zijn er brede opklaringen aanwezig. Het is overwegend droog. De minimumtemperatuur varieert van -1°C in het noordoosten tot rond 4°C aan zee en onder de bewolking in het zuiden van het land. De wind wordt gedurende de nacht zwak en veranderlijk.

Morgen breidt de bewolking zich vanuit het zuiden verder over het land uit en kan er plaatselijk weer een bui tot ontwikkeling komen. Vooral in het noorden schijnt de zon soms ook. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind wordt zuidelijk en is zwak tot matig.

Vooruitzichten

Wisselvallig en vrij koel voor de tijd van het jaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 13 mei tot en met maandag 20 mei

Afnemend wisselvallig maar nog altijd vrij koel. Later lopen de temperaturen geleidelijk op richting normaal, de kans op warm lenteweer bedraagt 20-30%. De neerslagkansen nemen daarbij wel toe naar 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn