Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Aanhoudend rustig en zomers warm.

18 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog boven UK heeft een uitloper boven de centrale Noordzee. De aangevoerde lucht is tamelijk vochtig in de onderste niveaus. Boven land ontstaat gedurende de nachten een grondinversie.

Vandaag is het zonnig en warm. De Wadden zijn echter gevoelig voor laaghangende bewolking van zee. De temperatuur varieert van een graad of 21 op de Wadden tot 28 in het zuidoosten. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind.

Komende nacht is het op de meest plaatsen helder. Alleen het noorden blijft kans houden op lage bewolking of een mistbank. De minima liggen rond 14 graden en de wind is noordoostelijk, zwak tot matig, kracht 3 of minder.

Morgen overdag zijn er perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 25 graden, maar blijft aan de kust enkele graden achter. Er staat een zwakke tot matige noordelijke wind. (Bron: KNMI)

Bij aanvang van de periode is er sprake van een hoogterug met de as rond de nul-meridiaan. In de loop van de aandachtsperiode schuift de rug-as geleidelijk naar het oosten en situeert zich nabij en geleidelijk net ten oosten van onze omgeving. Aan de grond zien we een hoog boven de Noordzee gedurende de eerste dagen van de operationele run. In de nieuwe week laat de operationele run het hoog wat noordwaarts trekken, maar blijft het aandachtsgebied te maken hebben met een oostelijke grondstroming met aanvoer van vrij warme lucht.

Vooruitzichten

Zonnig, droog en warm. Zaterdag meer bewolking en tijdelijk minder warm.

het weer

donderdag 25 juli tot en met donderdag 01 augustus

Eerst nog grote kans op voortzetting van het huidige weertype. In de loop van deze periode toenemende kans (naar zo’n 60%) op overgang naar een koeler en wisselvalliger weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn