Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Aanhoudend rustig, vrij zonnig en ’s middags zomers warm.

16 juli 2013 door Jannes Wiersema

Een hoog ten zuidwesten van Ierland heeft een uitloper boven onze omgeving. In deze uitloper ontstaan en verdwijnen diverse centra van hogedruk. De aanwezige lucht is boven de Noordzee en gedurende de nachten boven land tamelijk vochtig.

Er is weinig bewolking en vooral in de noordwestelijke helft is mist aanwezig. Spoedig lost de mist op en er resteert een zonnige dag. Wel drijven er velden sluierbewolking over. De maxima lopen uiteen van 20 graden op de Wadden tot rond 28 graden in het zuiden van het land. Er staat eerst een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen, maar in de middag steekt er een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord op.

ZICHT:

Momenteel vooral in de noordwestelijke helft van het land mistbanken, in het noorden ook mist. Door dagelijkse gang lost dit gauw op. Boven de Noordzee zal het zich handhaven, maar geleidelijk richting Duitse bocht trekken door de westcomponent die de zwakke stroming geleidelijk krijgt. Komende nacht opnieuw kans op mist(banken) al lijkt de lucht geleidelijk wat uit te drogen, dus het zal waarschijnlijk op kleinere schaal zijn dan afgelopen nacht.

De nacht van dinsdag op woensdag is er alleen hoge bewolking aanwezig. Met name in de kustgebieden is er weer kans op mist. De minima lopen uiteen van een graad of 16 in het zuiden tot ongeveer 11 graden in het noorden. De wind is veranderlijk en zwak.

Woensdag overdag is er tamelijk veel zon, maar er trekt ook nog steeds hoge bewolking over. De maximumtemperatuur ligt tussen 25 en 29 graden. Alleen op de Wadden ligt de temperatuur enkele graden lager. Er staat een zwakke noordelijke wind. (Bron: KNMI)

Vooruitzichten

Zonnig, droog en warm

het weer

dinsdag 23 juli tot en met dinsdag 30 juli

Grote kans (70%) op voortzetting van het droge en zomerse weer. 30% kans op een overgang naar een wat koeler en wisselvalliger weertype.

/exp/pluim/Data/PLUIM_06260_NWT.png

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn