Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

af en toe een bui later weer regen maar ook af en toe wat zon.

30 april 2018 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en de meeste regen trekt geleidelijk de Noordzee op. In de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en kan er nog een enkele bui voorkomen. In de avond bereikt een nieuw regengebied het zuidwesten van ons land. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het westen tot lokaal 16°C in het noordoosten. In de noordwestelijke helft van het land staat eerst nog een noordoostenwind die langs de kust krachtig tot hard is. Van het zuidoosten uit draait de wind overal naar een zuidelijke richting en neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig. In Limburg wordt de wind mogelijk krachtig met vooral in de Limburgse heuvels kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht van maandag op dinsdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De minima komen uit op ongeveer 6°C. De wind wordt zuidwestelijk en vrij krachtig tot krachtig, langs de westkust mogelijk hard. Vooral langs de westkust is er kans op zware windstoten tot ca. 80 km/uur.

Dinsdag begint de dag met veel bewolking en valt er op veel plaatsen buiige regen. In de loop van de dag klaart het van het zuidwesten uit op en de laatste buien verlaten aan het einde van de middag het noordoosten van het land. De temperatuur loopt op naar 10°C in het noorden tot plaatselijk 13°C in het zuiden. De wind is west tot zuidwest en neemt geleidelijk af naar matig tot vrij krachtig in de middag, in het noordelijk kustgebied wordt de wind krachtig, 6 Bft.

Vooruitzichten

Dinsdag koel, veel wind en enkele buien. Vanaf woensdag geleidelijk droger, meer zon en oplopende temperaturen.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

maandag 07 mei tot en met maandag 14 mei

Aanvankelijk een grote kans op een rustig en vrij warm weertype met af en toe een bui. In de loop van de periode neemt de kans op een koeler weertype weer iets toe.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn