Monday 20 May
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon en droog. Woensdag meer bewolking

17 oktober 2017 door Jannes Wiersema

Vandaag zijn er flinke perioden met zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt tussen 17°C in het noordwesten en 22°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is overwegend matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. In de loop van de dag neemt de wind iets af.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht zijn er met name in de noordelijke helft wolkenvelden aanwezig, in een opklaring kan een mistbank ontstaan. Het blijft droog. Het koelt in het noorden af naar ongeveer 9°C, in het zuiden naar 11°C. De wind is zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in de loop van de nacht wordt de wind oostelijk en zwak tot matig van kracht.

Woensdag overdag is er in het oosten af en toe ruimte voor de zon. In de kustprovincies is het overwegend bewolkt. Met name in het noorden kan een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur varieert van 17°C in het noordwesten tot 22°C in het uiterste zuidoosten. De oostelijk wind is zwak tot matig. In de loop van de dag draait de wind naar een zuidelijke richting.

Vooruitzichten

Tamelijk veel bewolking, af en toe regen en geleidelijk minder warm.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 24 oktober tot en met dinsdag 31 oktober

Grote kans (80-90%) op middagtemperaturen rond of net boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. De dagelijkse neerslagkans ligt rond 40%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn