Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon en een enkele bui, in het noordoosten eerst regen

02 november 2019 door Jannes Wiersema

In het noordoosten komen nog perioden met regen voor, deze trekken naar het noordoosten weg. Het is verder wisselend bewolkt met af en toe zon en er komen enkele buien voor, vanmiddag vooral in het westen. Het is vrij zacht met maximumtemperaturen rond 14°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de middag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 7 Bft. Langs de noordwestkust wordt de wind mogelijk enige tijd stormachtig, 8 Bft, met daarbij zware windstoten rond 80 km/uur. Later vanavond neemt de wind langzaam af.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en valt er vooral in het zuidoosten en in het kustgebied af en toe regen. Het koelt af naar een graad of 8. De wind is zuidelijk en boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de loop van de nacht neemt de wind iets af.

Morgenochtend zijn er perioden met zon en is het overwegend droog. Van het zuiden uit raakt het bewolkt en in de middag en avond gaat het vooral in het midden en oosten regenen. De middagtemperatuur komt rond 12°C uit. Er staat aanvankelijk een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidelijke wind. In de loop van de dag neemt de wind af naar zwak tot matig.

Vooruitzichten

Bewolkt, regenachtig en vrij zacht weer. In de loop van de week geleidelijk dalende temperaturen en iets minder nat.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zaterdag 09 november tot en met Zaterdag 16 november

60% kans op een droger weertype met kans op nachtvorst, 40% kans op aanhoudend wisselvallig weer met temperaturen rond de langjariggemiddelde waarden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn