Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon en kans op een lichte bui.

15 juni 2018 door Jannes Wiersema

De eerste uren is het lokaal nog grijs en nevelig. In het zuiden en uiterste noorden is er al wat zon en geleidelijk aan breekt ook elders de zon soms door. Vanmiddag kan een lichte bui ontstaan. De middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C aan zee tot 24°C plaatselijk in het zuidoosten. De wind is landinwaarts zwak en veranderlijk, in de kustgebieden waait er vanmiddag een zwakke wind vanaf zee.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

Komende nacht zijn er veel wolkenvelden waaruit plaatselijk lichte (mot)regen valt. De zuidwestenwind wordt zwak tot matig en de minimumtemperatuur komt uit rond 12°C.

Zaterdag begint de dag tamelijk bewolkt, maar vooral in de middag is er ook zon. Het blijft vrijwel overal droog en de middagtemperatuur varieert van 18°C aan zee tot 22°C in het oosten en zuidoosten. De wind wordt west tot zuidwest en blijft zwak tot matig.

Vooruitzichten

Af en toe zon en vooral in het noorden ook soms wat regen. De maxima komen eerst uit op ongeveer 20°C. Vanaf woensdag wordt het mogelijk warmer en zonniger.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

vrijdag 22 juni tot en met vrijdag 29 juni

Aanvankelijk is de dagelijkse neerslagkans klein (20%), in de loop van de periode neemt deze toe naar 40%. De gehele periode is er een grote onzekerheid in de temperatuur. De kans op een (zeer) warm weertype is daarbij groter dan de kans op een koel weertype.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn