Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, in het zuiden later enkele stevige onweersbuien.

24 mei 2018 door Jannes Wiersema

In het zuidoosten enkele buien, mogelijk met onweer. Elders af en toe zon en droog. In de loop van de middag neemt in het zuiden de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. Lokaal is dan veel neerslag in korte tijd mogelijk. In de avond kunnen de (onweers)buien ook in het midden van het land voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 26°C in het oosten tot rond 20°C op de Waddeneilanden. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de middag vooral in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig.

Kaart verwachtingen vandaag dag Waarschuwing land 0 new 

In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en kan er nog een enkele (onweers)bui voorkomen. Het kwik daalt naar 16°C bij een zwakke tot matige oostelijke wind. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Vrijdag overdag zijn er zonnige perioden maar in de middag ontstaan opnieuw enkele regen- of onweersbuien. De maxima komen uit op 25°C. De zwakke tot matige oostelijke wind draait in de loop van de dag naar een zuidelijke richting.

Vooruitzichten

Zonnige perioden met temperaturen ruim boven normaal. Met uitzondering van het weekeinde kans op een regen- en onweersbui, aanvankelijk vooral in het zuiden, later ook elders.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 31 mei tot en met donderdag 07 juni

De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk verder af naar 40%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 50-60%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 30%.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn