Tuesday 27 February
Weerman Jannes Wiersema

Af en toe zon, plaatselijk wat regen of een bui, komende nacht onweersbuien.

05 juni 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is er een afwisseling van opklaringen en wolkenvelden en gaat het van het zuiden uit plaatselijk af en toe regenen. In het oosten schijnt de zon vanmiddag wat vaker. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C langs de zuidwestkust tot lokaal 25°C in het uiterste oosten. Vanavond neemt de kans op een onweersbui in het oosten en zuiden toe. Dit kan een stevige bui zijn met kans op hagel en windstoten. Er staat een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen. Aanvankelijk kan in het Waddengebied en in het zuidwesten nog een vrij krachtige zuidwestenwind staan.

In de nacht  trekt een zone met regen- en onweersbuien noordwaarts over het land. Hierbij kan plaatselijk veel neerslag in korte tijd vallen en zijn hagel en windstoten van 60-70 km/uur mogelijk. In de loop van de nacht wordt het in het zuiden en midden droog. De minima liggen tussen 16°C in het noordoosten en 12°C in het zuiden. De wind draait van het zuidwesten uit naar west en neemt enige tijd toe naar vrij krachtig, aan de kust naar krachtig.

Morgen klaart het van het zuiden uit op. In het noorden valt eerst nog af en toe regen. In de middag kan een enkele bui ontstaan. De maxima liggen rond 18°C. De wind draait van west naar zuidwest en is matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Op vrijdag vrij warm met later op de dag van het zuidwesten uit (onweers)buien. Daarna wisselvallig weer met geregeld regen of buien en temperaturen rond de langjaargemiddelde waarden.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

woensdag 12 juni tot en met woensdag 19 juni

Vooral de eerste dagen is er kans op een regen- of onweersbui, daarna neemt de dagelijkse neerslagkans spoedig af naar ca. 30%. Er is een toenemende onzekerheid in de temperatuur, waarbij de kans op (zeer) warm weer geleidelijk iets groter wordt dan de kans op koel weer.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn