Een complex lagedrukgebied ten westen van het vaste land van Europa heeft drie kernen, waarbij één kern boven de noordelijke Noordzee terug te vinden is, een tweede kern bevindt zich ten zuiden van IJsland en de derde lagedrukkern ten westen van Ierland. Dit laatste laag, west van Ierland, trekt naar het zeegebied tussen IJsland en Schotland. Een bijbehorend warmtefront ligt om 00 UTC over het noorden van ons land en verlaat spoedig ons land. Het bijbehorende koufront blijft vervolgens vannacht in weinig actieve vorm boven het land slepen om vervolgens vanochtend weer als warmtefront naar het noorden te bewegen, hetgeen veroorzaakt wordt door golfvorming in het polaire front boven Engeland. In de tweede helft van vanmiddag bereikt het polaire front het noordwesten van de FIR, maar wordt vervolgens wat opgehouden door een volgende golf, die vanavond over het westen van het land NO-waarts trekt.Met name nabij deze golf kan het front actief worden wanneer in de onderste niveaus met een low level jet nog steeds vochtige en warme lucht wordt aangevoerd, terwijl op enige hoogte de koudere lucht al aanwezig is. Ook donderdag heeft ons land nog met het slepende koufront te maken en met name in de oostelijke helft van het land valt er neerslag tot in de avond.
Er is in het al;gemeen veel bewolking en lokaal valt er wat motregen. In de loop van de dag is er met name in de noordwestelijke helft van het land nog vrij veel bewolking, meer naar het zuidoosten toe krijgt de zon meer kans. Aan het einde van de middag bereiken enkele onweersbuien het westen van ons land en deze trekken in de avond naar het noordoosten. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten (tot 90 km/u), de kans daarop is het grootst in het westen en noord(oost)en van het land. De middagtemperatuur loopt uiteen van 22 graden in het westen tot 27 lokaal in het zuidoosten van het land. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Nog wat lichte regen of motregen bij het slepende koufront. Verder lijkt de frontale neerslag op de Noordzee al buiig van karakter, hetgeen door de progtemps ondersteund wordt. Harmonie geeft dan al lokaal onweer in het het front. Naarmate het front later in de middag dichterbij ons land komt zien we aan de voorzijde van het front boven het westen van het land stevige regen- en onweersbuien ontstaan (warmte-advectie onderin en al kou-advectie daarboven). Vanaf de grond lijkt het allemaal net niet te lukken. Met een CAPE van zeer lokaal 1000 J/kg en een effectieve windschering van mogelijk ca. 40-50 kn kunnen zich goed georganiseerde multicells of mogelijk een supercell ontwikkelen. Harmonie berekent de laatste run minder hoge bliksemintensiteiten dan zijn voorgangers, nu 160-240/5min (was 250-320/5min). INDECS laat kansen tussen de 20 en 30 % zien met name over het westen en noorden van het land op meer dan 50 ontladingen.
Komende nacht is er vrij veel bewolking en trekken de buien het land uit. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 15 graden en de zuid- tot zuidwestenwind is matig, langs de kust soms (vrij) krachtig.
Donderdag overdag is er in het algemeen veel bewolking en in de loop van de dag gaat het van het zuiden uit regenen. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 18 graden. De zuidwestelijke wind blijft matig, aan zee soms (vrij) krachtig.
Tot en met komend weekeinde blijft een sturend hoogtelaag west van ons land en een hoogterug boven Zuidoost-Europa. Deze synoptische verdeling zorgt boven ons land voor een zuidwestelijke aanvoer. Het polaire front ligt al golvend min of meer evenwijdig aan de stroming, hetgeen de komende dagen een afwisseling van polaire en tropische lucht voor ons land inhoudt. Vandaag en waarschijnlijk zondag hebben we te maken met warme en vochtige lucht. Na het weekeinde gaat het hoogtelaag aan de wandel richting Scandinavië als gevolg van de opbouw van een hoogterug boven de Atlantische Oceaan west van het laag. Het zorgt ervoor dat ons land na het weekeinde te maken krijgt met een noordwestelijke aanvoer van maritiem polaire lucht. Vanaf het eerste september-weekeinde zijn er enkele oplossingsmogelijkheden die de Atlantische hoogterug richting West-Europa laten trekken met als gevolg een minder koel weertype, maar dit is een minderheid van de oplossingen
Perioden met zon en af en toe een bui. Oplopende middagtemperaturen naar zomers waarde op zondag om na flinke buien weer terug te vallen naar minder warm weer.
Tamelijk grote kans (60%) op wisselvallig weertype met van tijd tot tijd buien en grote kans (80%) op maxima onder de langjaargemiddelde waarden.