Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

Afnemende buiigheid met af en toe wat zon

30 september 2019 door Jannes Wiersema

Verspreid over het land komen er buien voor, ook schijnt de zon af en toe. In de loop van de dag neemt de buiigheid van het zuidwesten af. In de avond bereikt vervolgens een zone met bewolking en (lichte) regen het zuidwesten. De middagtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is noordwestelijk en in de ochtend matig, aan zee krachtig en in het oostelijke Waddengebied eerst nog hard, 7 Bft. In de loop van de dag neemt de wind af naar zwak tot matig en draait daarbij naar zuidwest.

Komende nacht regent het vooral in het midden en noorden. De minima liggen tussen 10°C in het noordoosten en 14°C in het zuidwesten. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan de westkust krachtig of hard, 6-7 Bft.

Morgen komen er vooral in de ochtend buien voor, in de middag klaart het van het westen uit op, maar een enkele bui blijft mogelijk. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de buienkans vooral in het zuiden van het land weer fors toe. Deze buien kunnen gepaard gaan met onweer en hagel. De maxima liggen rond 17 °C. De wind is zuidwestelijk, matig en aan de kust eerst nog krachtig. In de middag draait de wind op de Wadden naar noord.

Vooruitzichten

Wisselend bewolkt en een afnemende neerslagkans. Temperaturen liggen ruim beneden de normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Maandag 07 oktober tot en met Maandag 14 oktober

Maximumtemperaturen (ruim) beneden de normaal (80% kans) en neerslagkansen rond 50%.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn