Monday 27 May
Weerman Jannes Wiersema

Afnemende buiigheid,met meer opklaringen.

10 oktober 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend zijn er nog enkele buien actief, maar vanmiddag wordt het van het westen uit geleidelijk droog. Tussendoor is de zon ook te zien. In de avond neemt de bewolking weer toe en gaat het vooral in het westen en noorden van het land weer regenen. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C en de zuidwestenwind is matig, vlak aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig uit het westen. In de avond neemt de wind langs de kust toe naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft.

Komende nacht gaat het harder regenen, in het zuidoosten blijft het echter droog met een enkele opklaring. De minimumtemperatuur ligt rond 12°C. De zuidwestenwind is matig boven land, langs de kust hard, 7 Bft. Daar kunnen (zware) windstoten tot 75 km/uur voorkomen.

Morgen is er veel bewolking en zijn er perioden met regen, in het zuidoosten is het waarschijnlijk droog met een spaarzame opklaring. Met name in het noorden en westen kan het van tijd tot tijd stevig doorregenen met in totaal mogelijk 20-30 mm neerslag. In de avond wordt het droger, maar later kan een actieve buienlijn het noordwesten bereiken. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de loop van de middag en ’s avonds neemt de wind langs de noordwestkust toe naar stormachtig, 8 Bft, met zware windstoten van 75-90 km/uur.

Vooruitzichten

In het weekend regen of enkele buien, maar op zondag warm met op veel plaatsen 20°C of hoger. Daarna temperaturen dalend richting de normale waarden en afnemende neerslagkansen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Donderdag 17 oktober tot en met Donderdag 24 oktober

De dagelijkse neerslagkans bedraagt 40-50% met temperaturen die meest waarschijnlijk rond de normale waarden (13-14°C overdag) uitkomen. Later neemt de kans op wat kouder weer toe.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn