Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

Afwisseling van opklaringen en wolkenvelden

24 januari 2013 door Jannes Wiersema

Het Scandinavische hogedrukgebied breidt zich verder uit naar het zuiden en maakt verbinding met het Azorenhoog. De aangevoerde continentale lucht zorgt voor de laatste winterdagen want zaterdag ruimt de stroming geleidelijk naar het zuidwesten en zorgt de aanvoer van zachtere maritieme lucht voor de start van een snelle dooi. De fronten die de koude en warmere luchtmassa scheiden, zorgen dit weekend eerst nog voor sneeuw, later volgt regen.

Vandaag is het eerst zwaarbewolkt met lokaal nog kans op wat nevel en een vlokje sneeuw in het Noorden. In de loop van de dag klaart het geleidelijk op en krijgen we zonnige perioden. Eerst matig, later goed zicht. Maxima rond -2°C. Matige tot vrij krachtige wind (4-5) uit ONO, afnemend tot matig (4).

Vanavond en vannacht wisselen heldere perioden en wolkenvelden elkaar af. Naar de ochtend toe ontwikkelt er zich nevel of mist. Eerst goed, later matig. Minima rond -7°C. Matige wind (3) uit O, ruimend naar ZZO.

Morgen start met nevel of mist die langzaam optrekken tot lage bewolking. Het blijft nagenoeg de rest van de dag betrokken. Eerst slecht, later matig zicht. Maxima rond -3°C. Matige wind (3-4) uit ZZO, ruimend naar Z en toenemend tot vrij krachtig (5).

Zaterdag is het eerst veel bewolking met sneeuw, overgaand in smeltende sneeuw en regen met ijzel.. In de loop van de dag krijgen we opklaringen en wordt het droger. Matig zicht in de neerslag. Maxima rond 1 à 2°C. Vrij krachtige wind (5) uit Z, tijdelijk ruimend naar ZW en afnemend tot matig (4).

Zondag is het zwaarbewolkt tot betrokken met regen die in eerste instantie kan aanvriezen. Later op de dag klaart het wat op en kan er nog een bui vallen. Eerst matig, later goed zicht. Maxima rond 4°C. Harde wind (7) uit Z, ruimend naar WZW en afnemend tot krachtig (6).

 

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn