Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

Bevrijdingsdag fris en enkele buien, later meest droog.

05 mei 2019 door Jannes Wiersema

Vandaag op Bevrijdingsdag zijn er wolkenvelden en vallen er verspreid over het land een paar kortdurende buien. In de middag neemt het aantal buien van het noorden uit af en komt er meer ruimte voor de zon. De maxima komen uit op een graad of 11°C en er staat een matige tot vrij krachtige noord- tot noordwestenwind.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De westelijke wind is zwak tot matig boven land en vrij krachtig langs de kust, langs de noordkust later mogelijk krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt dieper landinwaarts tot 5°C langs de kust.

Morgengochtend bereikt een gebied met bewolking en buien het noorden van het land. Dit gebied trekt in de loop van de middag en avond langzaam zuidwaarts, in het noorden klaart het dan op en wordt het droog. De wind is west tot noordwest, matig boven land en vrij krachtig langs de kust. Het wordt opnieuw een frisse dag met middagtemperaturen rond 11°C.

Vooruitzichten

Overgang van een vrij koel weertype met buien naar een iets minder koel weertype met van tijd tot tijd regen.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Die 20 – 50 mm voor vandaag moet zijn 2 – 5 mm

Vooruitzichten lange termijn

zondag 12 mei tot en met zondag 19 mei

Overgang naar een overwegend droog weertype met temperaturen rond of net onder normaal. Tegen het einde van de periode toenemende kans op temperaturen boven normaal.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn