Saturday 18 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt, af en toe regen. Woensdag droog en later zon.

21 november 2017 door Jannes Wiersema

Het is bewolkt met af en toe regen of motregen. Nabij het IJsselmeer en in het noordelijk kustgebied is er een kleine kans op mist. Met een middagtemperatuur van circa 12°C is het zacht voor de tijd van het jaar. De zuidwestelijke wind neemt in de loop van de dag toe naar matig boven land en krachtig langs de kust en boven het IJsselmeer.

Kaart verwachtingen vandaag dag 

Komende nacht valt er in de noordelijke helft van het land van tijd tot tijd regen, in het zuiden is het overwegend droog. Het kwik daalt nauwelijks, de minimumtemperatuur komt uit op een graad of 10. De zuidwestelijke wind neemt behoorlijk in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land. Langs de kust en boven het IJsselmeer is de wind hard.

Woensdag overdag kan het in het noorden eerst nog regenen. In de loop van de ochtend wordt het van het zuiden uit droog en ‘s middags gaat de zon in het zuiden en midden uitbundig schijnen. Het noorden blijft mogelijk de gehele middag bewolkt. Het wordt opnieuw zacht voor de tijd van het jaar met middagtemperaturen tussen 10°C in het noordwestelijk kustgebied tot lokaal 13°C in het zuiden. Er staat wel een stevige zuid(west)elijke wind, matig tot vrij krachtig boven land en hard langs de kust en boven het IJsselmeer.

Vooruitzichten

Eerst perioden met regen en zacht. Vanaf zaterdag enkele buien en temperaturen rond normaal.

foto van Jannes Wiersema.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 28 november tot en met dinsdag 05 december

Grote kans op temperaturen rond of onder normaal. Geleidelijk afnemende neerslagkans.

foto van Jannes Wiersema.

Bron: KNMI

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn