Wednesday 17 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen. Geleidelijk minder wind.

10 november 2015 door Jannes Wiersema

43Aan de noordflank van een hoog bevinden we ons in een warme sector, waarin een stevige zuidwestelijke stroming staat. In deze warmte sector bevindt zich een tweede structuur, die in de middag over ons land trekt en voor wat dikkere bewolking en neerslag zorgt. Woensdagochtend komt het koufront vanuit het westen naderbij, maar dit lijkt ons land niet te bereiken, omdat het weer als warmtefront wordt opgetild. Wel komen we op woensdag weer buiten de tweede structuur terecht, waardoor de dauwpunten op woensdag weer dalen.

Het is vandaag bewolkt en lokaal valt er in de ochtend wat motregen. In de middag en avond wordt de kans op regen groter. De temperaturen liggen rond 15 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust.

Wind:

Noordzee 8 Bft, kustseinen 7 Bft, langzaam afbouwend naarmate we dieper in de warme sector geraken naar via 7 naar 6 Bft..

Neerslag:

Vannacht en in de ochtend af en toe motregen door coalescentie. Eind van de middag bij de tweede frontale structuur wat regen (dikker pakket bewolking), in de nacht naar woensdag tonen Hirlam en EC een volgend neerslaggebied; daarachter worden de dauwpunten weer iets lager (dubbelstructuur).

Waarschuwing land 0 new

In de nacht naar woensdag is het zwaar bewolkt. Er kan af en toe wat regen of motregen vallen. In het zuiden kunnen ook enkele opklaringen voorkomen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 9 graden in het zuidoosten tot 13 graden in de kustgebieden. De zuidwestenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Woensdag overdag is het zwaar bewolkt, met een kans op wat motregen. Het wordt een graad of 14. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan zee is de wind vrij krachtig, in de avond neemt deze toe naar krachtig.

Vooruitzichten lange termijn

dinsdag 17 november tot en met dinsdag 24 november Het wisselvallige weer houdt waarschijnlijk aan. De temperaturen liggen rond de normale waarden.

Temp. op 2m in °C - Noord-Oost Nederland

Neerslag in mm. - Noord-Oost Nederland

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn