Thursday 18 April
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe (mot)regen,vanmiddag hier en daar wat zon

30 mei 2019 door Jannes Wiersema

Er is veel bewolking en in de ochtend valt er af en toe(mot)regen. In de middag kan vooral in het oosten hier en daar nog lichte motregen vallen, maar geleidelijk wordt de bewolking dunner en kan vooral in het zuidwesten en westen de zon nog even doorbreken. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C op de Wadden tot lokaal 20°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, aanvankelijk in de ochtend nog krachtig, 6 Bft.

In de avond en komende nacht is het in het noorden overwegend bewolkt terwijl in het zuiden opklaringen voorkomen. Het blijft vrijwel overal droog. De minima lopen uiteen van 14°C in het noordoosten tot lokaal 10°C bij langdurige opklaringen in het zuiden. De zuidwestenwind is boven land zwak tot matig en in de kustgebieden matig tot vrij krachtig.

Morgen breekt de zon geleidelijk steeds vaker door en blijft het overal droog. De temperaturen komen hoger uit dan vandaag met 19°C aan de kust tot 24°C plaatselijk in het oosten. De wind is overwegend zwak tot matig en komt uit een west- tot zuidwestelijke richting.

Vooruitzichten

In het weekend droog en rustig weer met temperaturen boven normaal, daarna wisselvallig met temperaturen rond het langjarig gemiddelde.

Vooruitzichten lange termijn

donderdag 06 juni tot en met donderdag 13 juni

Grote kans (60-70%) op aanhoudend (licht) wisselvallig weer. Aanvankelijk temperaturen rond normaal, vanaf het weekend iets toenemende kansen (30-40%) op temperaturen boven het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn