Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

Bewolkt en af en toe regen, vanmiddag van het westen uit opklaringen en een enkele bui

18 augustus 2019 door Jannes Wiersema

Vanochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. De meeste regen wordt in het zuidoosten verwacht, lokaal kan meer dan 20 mm vallen. Vanmiddag klaart het van het westen uit op met af en toe de zon, maar vooral in de noordelijke provincies kunnen daarna enkele buien voorkomen. De maximumtemperaturen liggen rond 20°C. De wind is overwegend zuidwestelijk, zwak tot matig, in de middag en avond aan zee vrij krachtig 2 – 5 Bft. Rond het middaguur is er in het uiterste zuidoosten korte tijd kans op windstoten tot ca. 60 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er in de kustgebieden een enkele bui voorkomen. De minima liggen tussen 16°C aan zee en lokaal 11°C in het binnenland. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind 3 – 6 Bft.

Morgen is het wisselend bewolkt met enkele buien. In de avond wordt het geleidelijk droog. De middagtemperaturen komen uit rond 20°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, en komt uit richtingen tussen zuidwest en west. In de avond neemt de wind af tot zwak of matig 2 – 5 Bft.

Vooruitzichten

Aanvankelijk maxima onder normaal en kans op een bui, daarna geleidelijk meer zon, droog en maxima die oplopen naar waardes (ruim) boven het langjarig gemiddelde.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Vooruitzichten lange termijn

Zondag 25 augustus tot en met Zondag 01 september

Eerst zonnig met temperaturen (ruim) boven normaal. Na het weekeinde loopt de kans op bovengemiddelde maxima langzaam terug naar circa 30% en neemt de kans op regen of een bui toe naar 50-60%.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Waarschuwing land 0 new

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn